Oriģināls veids, kā ātri un vienkārši notīrīt gailenes

© F64

Beidzot sākusies īsta sēņu sezona. Pēc bagātīgajiem lietiem arī gailenes izskatās pēc sēnēm, nevis kaltētām strēmelītēm. Ja ar gailenēm izdodas pielasīt veselu spaini, tad jārēķinās, ka to notīrīšanai arī vajadzēs tērēt laiku, knibinoties ap katru sēni. Sarmīte Pīka jau pērn dalījās ar izcilu padomu, kā vienkārši un ērti notīrīt gailenes.

Sarmīte Pīka iesaka gaileņu notīrīšanā izmantot miltus. Lai arī cik tas neticami neizklausītos, ;sis padoms tiešām strādā!

Sarmītes Pīkas instrukcija gaileņu notīrīšanā:

1. Izlasiet lielākos gružus - zāli, zariņus un lapas.

2. Pārkaisiet gailenes ar miltiem. Uz kilogramu sēņu aptuveni divas ar kaudzīti ēdamkarotes miltu.

3. Aplejiet ar aukstu ūdeni tā, lai sēnes peldētu.

4. Ar roku vairākkārt apmaisiet. Gailenes uzreiz iegūs koši dzeltenu krāsu un liekie gruži kopā ar miltiem nosēdīsies bļodas dibenā.

5. Atliek caurdurī notecināt, sagriezt un uz pannas.

Virtuvē

Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.

Svarīgākais