RECEPTE. Gaspačo zupa karstām dienām. Pikanta un atsvaidzinoša!

© Pixabay

Atsvaidzinoša zupa no tomātiem un citiem dārzeņiem, ko var pasniegt bļodiņā vai pat glāzē, kā to ierasts darīt Spānijā.

Sastāvdaļas

  • 1200 g tomātu
  • 1 paprika
  • 1 asais halapenjo pipars
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs violetais sīpols
  • 200 - 300 ml tomātu sulas vai neitrālas tomātu mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 60 ml sarkanvīna etiķa
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Var pievienot avokado
  • Saldskābs ābols pēc garšas

Pagatavošana

1․ Tomātus, piparus, baltmaizi ar nogrieztu garoziņu, ķiplokus un sīpolu sagriež gabaliņos. Visu saliek blendera kausā un samaļ biezenī.

2․ Vēlreiz sakuļ kopā ar sulu vai mērci, bet pēc tam - ar eļļu, etiķi, sāli un pipariem.

3․ Liek ledusskapī uz pusotru stundu vai ilgāk.

4․ Pasniedzot pievieno veselus zupai izmantoto dārzeņu gabaliņus.

Var papildināt arī ar zaļumiem un maziem avokado vai saldskāba ābola gabaliņiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS AUKSTO ZUPU RECEPTES!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais