RECEPTE. Gaspačo zupa karstām dienām. Pikanta un atsvaidzinoša!

© Pixabay

Atsvaidzinoša zupa no tomātiem un citiem dārzeņiem, ko var pasniegt bļodiņā vai pat glāzē, kā to ierasts darīt Spānijā.

Sastāvdaļas

  • 1200 g tomātu
  • 1 paprika
  • 1 asais halapenjo pipars
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs violetais sīpols
  • 200 - 300 ml tomātu sulas vai neitrālas tomātu mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 60 ml sarkanvīna etiķa
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Var pievienot avokado
  • Saldskābs ābols pēc garšas

Pagatavošana

1․ Tomātus, piparus, baltmaizi ar nogrieztu garoziņu, ķiplokus un sīpolu sagriež gabaliņos. Visu saliek blendera kausā un samaļ biezenī.

2․ Vēlreiz sakuļ kopā ar sulu vai mērci, bet pēc tam - ar eļļu, etiķi, sāli un pipariem.

3․ Liek ledusskapī uz pusotru stundu vai ilgāk.

4․ Pasniedzot pievieno veselus zupai izmantoto dārzeņu gabaliņus.

Var papildināt arī ar zaļumiem un maziem avokado vai saldskāba ābola gabaliņiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS AUKSTO ZUPU RECEPTES!

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais