RECEPTE. Gaspačo zupa karstām dienām. Pikanta un atsvaidzinoša!

© Pixabay

Atsvaidzinoša zupa no tomātiem un citiem dārzeņiem, ko var pasniegt bļodiņā vai pat glāzē, kā to ierasts darīt Spānijā.

Sastāvdaļas

  • 1200 g tomātu
  • 1 paprika
  • 1 asais halapenjo pipars
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs violetais sīpols
  • 200 - 300 ml tomātu sulas vai neitrālas tomātu mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 60 ml sarkanvīna etiķa
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Var pievienot avokado
  • Saldskābs ābols pēc garšas

Pagatavošana

1․ Tomātus, piparus, baltmaizi ar nogrieztu garoziņu, ķiplokus un sīpolu sagriež gabaliņos. Visu saliek blendera kausā un samaļ biezenī.

2․ Vēlreiz sakuļ kopā ar sulu vai mērci, bet pēc tam - ar eļļu, etiķi, sāli un pipariem.

3․ Liek ledusskapī uz pusotru stundu vai ilgāk.

4․ Pasniedzot pievieno veselus zupai izmantoto dārzeņu gabaliņus.

Var papildināt arī ar zaļumiem un maziem avokado vai saldskāba ābola gabaliņiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS AUKSTO ZUPU RECEPTES!

Virtuvē

Daudzi cilvēki ir pieraduši sākt savu dienu ar tasi kafijas, tomēr vai esat pārliecināts, ka protat to uzglabāt pareizi? “Starbucks” kafijas attīstības direktore Leslija Volforda stāsta “Eatingwell” par labāko kafijas uzglabāšanas veidu, lai saglabātu tās garšu un aromātu.

Svarīgākais