Gardā kabaču uzkoda ar jogurta mērci

© Ekrānuzņēmums no babaganosh.org/yellow-squash-tots/

Ja jums ir apnikušas ierastās kabaču pagatavošanas receptes, izmēģiniet šo! Ļoti viegli pagatavojami kabaču plācenīšī ar jogurta mērci!

Kabaču plāceņu pagatavošanai vajadzēs:

  • 3 mazus kabačus;
  • 1 olu;
  • 115 gramus siera;
  • 3/4 glāzi rīvmaizes;
  • 1/2 sīpola;
  • 1/2 tējkaroti ķiploka pulvera;
  • 1/2 tējkaroti sāli.

Jogurta mērces pagatavošanai vajadzēs:

  • 1/3 glāzes grieķu jogurta;
  • 2 tējkarotes citronu sulas;
  • 1 tējkaroti sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu;
  • 1 mazu ķiploka daiviņu;
  • 1/4 tējkarotes sāls;
  • 1/4 tējkarotes melno piparu.

Process:

1. Sarīvējiet kabaci.

2. Sarīvēto kabaci ielieciet bļodā, apberiet to ar sāli.

3. Pēc pāris minūtēm izspiediet no sarīvētā kabača ārā visu lieko šķidrumu.

4. Pēc tam kabacim pievienojat klāt visas pārējās sastāvdaļas - olu, sieru, ķiploka pulveri, sīpolu, rīvmaizi.

5. Samaisiet visu kopā.

6. Pēc tam ar rokām veidojiet mazus kabaču plācenīšus un novietojiet tos uz cepešpannas.

7. Cepiet kabaču plācenīšus 200 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes.

8. Kamēr kabaču plāceņi cepas varat pagatavot jogurta mērci. Sajauciet visas sastāvdaļas kopā un mērce būs gatava!

Lai labi garšo!

Avots

Svarīgākais