RECEPTE. Atsvaidzinošs mājas saldējums - aveņu sorbets

© Pixabay

Atsvaidzinošs mājas saldējums ar piesātinātu ogu garšu lieliski sader ar tumšās šokolādes drupatām.

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 270 ml ūdens
  • 1 citrons
  • 500 g aveņu

Pagatavošana

1․ Apvieno cukuru un ūdeni. Sīrupu uzvāra un karsē 5 minūtes. Noņem no uguns un pilnībā atdzesē.

2․ No citrona izspiež sulu.

Pielej pie avenēm, ogas sablendē viendabīgā masā.

3․ Aveņu biezeni izberž caur sietu un sajauc ar sīrupu. Masu pārlej traukā ar vāku vai aizspiežamā plastikāta maisiņā.

4․ Liek saldētavā uz pusotru stundu, pēc tam sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu. Liek atpakaļ saldētavā uz 4-5 stundām, masu katru reizi sakuļot.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS SALDĒJUMA RECEPTES!

Virtuvē

Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Lai arī tas ir zināms, bieži vien cilvēki "piever acis" šim faktam un nogriežot nost no produkta bojāto daļu, atlikušo daļu apēd. Protams, nevajadzētu šādi rīkoties, jo tas nenozīmē to, ka atlikušā produkta daļa ir svaiga! Eksperti norāda, kurus pārtikas produktus kategoriski nedrīkst ēst, ja esat pamanījis uz tiem pelējumu!