RECEPTE. Atsvaidzinošs mājas saldējums - aveņu sorbets

© Pixabay

Atsvaidzinošs mājas saldējums ar piesātinātu ogu garšu lieliski sader ar tumšās šokolādes drupatām.

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 270 ml ūdens
  • 1 citrons
  • 500 g aveņu

Pagatavošana

1․ Apvieno cukuru un ūdeni. Sīrupu uzvāra un karsē 5 minūtes. Noņem no uguns un pilnībā atdzesē.

2․ No citrona izspiež sulu.

Pielej pie avenēm, ogas sablendē viendabīgā masā.

3․ Aveņu biezeni izberž caur sietu un sajauc ar sīrupu. Masu pārlej traukā ar vāku vai aizspiežamā plastikāta maisiņā.

4․ Liek saldētavā uz pusotru stundu, pēc tam sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu. Liek atpakaļ saldētavā uz 4-5 stundām, masu katru reizi sakuļot.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS SALDĒJUMA RECEPTES!

Virtuvē

Plastmasas pārtikas konteineri ir ļoti ērti pārtikas uzglabāšanai un transportēšanai, taču nereti jau pēc pirmās lietošanas reizes izmazgātais trauks zaudē savu sākotnējo izskatu, pat ja to rūpīgi izmazgā - plastmasa kļūst nespodra, un netīrumi nokļūst grūti aizsniedzamās vietās. Arī sarkanu tomātu mērci, kas šķietami nokrāso plastmasu, izmazgāt ir teju neiespējami. Tomēr ir daži veidi, kā iztīrīt plastmasas traukus, lai tie būtu gluži kā jauni! Ar padomiem dalās “unian.net”.

Svarīgākais