Fadžs jeb mīkstā karamele no divām sastāvdaļām

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šis ir pavisam viegli pagatavojams deserts vien no divām sastāvdaļām. Lasiet tālāk un uzziniet, kā to pagatavot!

Vajadzēs:

  • 300 gramus tumšās školodes;
  • 400 gramus kondensētā piena.

Process:

1. Paņemiet trauku, iesmērējiet to ar sviestu vai eļļu.

2. Ieklājiet traukā cepamo papīru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Apsmērējiet cepamo papīru ar eļļu vai sviestu. Pēc tam pretējā virzienā ieklājiet vēl vienu cepamā papīra kārtu. Šādā veidā desertu pēc pagatavošanas būs vieglāk izņemt laukā no trauka.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Salauziet šokolādi mazākos gabaliņos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Ielejiet kondensēto pienu katliņā, tam klāt pievienojiet šokolādi. Karsējiet katliņu uz zemas uguns.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Maisot katliņa saturu, karsējiet to tik ilgi līdz šokolāde ir izkususi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Kad šokolāde izkususi, ielejiet masu iepriekš sagatavotajā traukā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Pēc tam atliek vien trauku uz vismaz trīs līdz četrām stundām, labākajā gadījumā uz nakti, ielikt ledusskapī.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Pēc tam to varat baudīt!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Gaidot ciemiņus, mēs vēlamies tos iepriecināt un pārsteigt ar dažādiem gardumiem. Nākamreiz pagatavojiet šo recepti - panētu sieru!