Sācies ražas novākšanas laiks. Tomāti katru dienu arvien vairāk gatavojas, reizēm to ir tik daudz, ka nespējam tos visus apēst. Lai tomāti neaizietu bojā, izmēģiniet šīs divas tomātu uzglabāšanas metodes.
Slaveno Kijivas torti var pagatavot mājās. Ukrainas ziņu un izklaides portāls UNIAN raksta, ka "Kyiv Cake" ir kulinārijas mākslas šedevrs un tā ir kā Ukrainas galvaspilsētas saldā vizītkarte.
Šobrīd griķi ir viena no aktuālākajām pārtikas precēm Latvijā, pat atmetot koronavīrusa draudu radīto panikas lēkmi griķu izpirkšanai. Griķi ir neizsakāmi veselīgs produkt un patiesībā to recepšu krājumi neparobežojas vien ar griķu vārīšanu vai putru. Izmēģini šos neparastos griķu krekerus.
Šīs kulinārijas viltības palīdzēs ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī atvieglot sev dzīvi. Iespējams, daudziem tās jau būs pazīstamas, bet vienmēr der sev atgādināt.
Upenes ir pazīstamas ar bagātīgu C vitamīna saturu un citām vērtīgām īpašībām. Turklāt tās tiek plaši izmantotas ne vien pārtikā, bet arī farmācijā un skaistumkopšanā. Vai upenes patiešām ir C vitamīna krātuves? Ko citu vērtīgu tās sniedz mūsu organismam un kā tās vislabāk lietot uzturā? Konsultē BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
Internetā pieejami daudz un dažādi ēdienu gatavošanas padomi un triki. Bet vai tiem visiem var ticēt? Šefpavāri nosauc 5 izplatītākās kļūdas, kuras pieļaujam, gatavojot maltītes.
Siltas un saulainas dienas ir īstais brīdis, lai ar ģimeni vai draugiem izbaudītu vasaras gardāko pieredzi – dažādus grilējumus. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis dalās ar pavisam vienkāršu, bet gardu gaļas pagatavošanas recepti! Izmēģini siltos rumpsteika salātus!
Vasarā ir diezgan viegli iedzīvoties gremošanas traucējumos, ja uzturā lieto produktus, tostarp augļus un dārzeņus, kas ir nepareizi uzglabāti un jau sākuši bojāties.