RECEPTE: šašliks vīna marinādē

© unsplash.com

Izmēģini pavisam jaunu šašlika marinādes recepti! Marinē šašliku vīnā!

Vajadzēs:

  • 500 g jēra vai liellopa gaļas;
  • 1 sīpolu;
  • 5 ēdamk. sarkanvīna etiķa;
  • 5 ēdamk. sausa sarkanvīna;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • ½ tējk. malta koriandra;
  • ¼ tējk. sasmalcinātu sarkano piparu;
  • ½ tējk. sasmalcinātu pētersīļu;
  • ½ tējk. sāls;
  • ½ tējk. maltu melno piparu;
  • 80 ml augu eļļas.

Pagatavošana:

1. Sagrieziet gaļu aptuveni 5 cm lielos gabalos.

2. Sasmalciniet sīpolu un ķiplokus.

3. Sajauciet visas sastāvdaļas kopā stikla traukā.

4. Pārklājiet trauku, piemēram, ar pārtikas plēvi un ievietojiet to ledusskapī.

5. Atstājiet gaļu marinēties ledusskapī uz 24 stundām.

6. Nākamajā dienā nosusiniet gaļu ar papīra dvieli.

7. Uzveriet gaļu uz iesmiņiem un cepiet.


Avots

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais