Dziedātājas Martas Grigales biezpiena klimpu recepte

© Publicitātes foto

Dziedātāja Marta Grigale kopā ar meitiņu Grētu un Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē.

Publicitātes foto

Biezpiena klimpas zemeņu mērcē

4 cilvēkiem

Gatavošanas ilgums: 30 minūtes

Nepieciešams:

  • 500 g pilnpiena biezpiena;
  • 500 g miltu;
  • šķipsniņa cukura;
  • 400 g zemeņu;
  • 150 ml ūdens.

Pagatavošana:

  1. Biezpienam pievieno miltus, samīca viendabīgā, blīvā masā.
  2. Masu sagriež vairākās daļās un katru daļu izrullē garā “desā”.
  3. Katru “desu” sagriež gabaliņos - izmērs atkarīgs no tā, cik lielas klimpas grib.
  4. Katlā uzvāra ūdeni. Biezpiena un miltu masas gabaliņus saber katlā verdošā ūdenī un vāra, līdz tie uzpeld. Nokāš, un klimpas gatavas!
  5. Zemenes ieber katlā, pievieno ūdeni un cukuru. Uzvāra, padzesē un sablendē.
  6. Pasniedz bļodiņās, sēdinot klimpas zemeņu mērcē.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais