Dziedātājas Martas Grigales biezpiena klimpu recepte

© Publicitātes foto

Dziedātāja Marta Grigale kopā ar meitiņu Grētu un Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē.

Publicitātes foto

Biezpiena klimpas zemeņu mērcē

4 cilvēkiem

Gatavošanas ilgums: 30 minūtes

Nepieciešams:

  • 500 g pilnpiena biezpiena;
  • 500 g miltu;
  • šķipsniņa cukura;
  • 400 g zemeņu;
  • 150 ml ūdens.

Pagatavošana:

  1. Biezpienam pievieno miltus, samīca viendabīgā, blīvā masā.
  2. Masu sagriež vairākās daļās un katru daļu izrullē garā “desā”.
  3. Katru “desu” sagriež gabaliņos - izmērs atkarīgs no tā, cik lielas klimpas grib.
  4. Katlā uzvāra ūdeni. Biezpiena un miltu masas gabaliņus saber katlā verdošā ūdenī un vāra, līdz tie uzpeld. Nokāš, un klimpas gatavas!
  5. Zemenes ieber katlā, pievieno ūdeni un cukuru. Uzvāra, padzesē un sablendē.
  6. Pasniedz bļodiņās, sēdinot klimpas zemeņu mērcē.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais