Dziedātāja Marta Grigale kopā ar meitiņu Grētu un Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē.
Biezpiena klimpas zemeņu mērcē
4 cilvēkiem
Gatavošanas ilgums: 30 minūtes
Nepieciešams:
- 500 g pilnpiena biezpiena;
- 500 g miltu;
- šķipsniņa cukura;
- 400 g zemeņu;
- 150 ml ūdens.
Pagatavošana:
- Biezpienam pievieno miltus, samīca viendabīgā, blīvā masā.
- Masu sagriež vairākās daļās un katru daļu izrullē garā “desā”.
- Katru “desu” sagriež gabaliņos - izmērs atkarīgs no tā, cik lielas klimpas grib.
- Katlā uzvāra ūdeni. Biezpiena un miltu masas gabaliņus saber katlā verdošā ūdenī un vāra, līdz tie uzpeld. Nokāš, un klimpas gatavas!
- Zemenes ieber katlā, pievieno ūdeni un cukuru. Uzvāra, padzesē un sablendē.
- Pasniedz bļodiņās, sēdinot klimpas zemeņu mērcē.