Laiks grilēt! Šefpavāra Raimonda Zommera īpašā cūkas pavēderes recepte

© Publicitātes foto

Līdz ar vasaru ir sākusies arī atvaļinājuma sezona, kurā gan vairāk laika pavadām ārā, gan arī biežāk gatavojam maltītes uz grila. Lai kopā pavadīšanas laiks ir piepildīts ar gardu ēdienu,  “Maxima” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers ir sagatavojis īpaši vasarīgu recepti – cūkas pavēdere ar baklažāniem, kas papildināta ar svaigu gurķu Raitas mērci.

“Šis ir īstais laiks, lai baudītu svaigas un sezonālas garšas. Cūkas pavēdere ar baklažāniem un Raitas mērci būs ideāls papildinājums jebkurai dārza ballītei ar ģimeni vai draugiem. Šai receptei ir arī liels plus - ja ārā līst lietus, to var pagatavot mājās uz pannas. Lai maltīte būtu ne tikai tāda, kas izraisa patīkamas garšas sajūtas, bet arī būtu maciņam izdevīga, teju visas receptes sastāvdaļas ir izvēlētas no “Maxima” privātā pārtikas zīmola “Well Done”, kura sortimentā ir jau vairāk nekā 500 dažādi augstas kvalitātes produkti,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.

Cūkas pavēdere ar baklažāniem un gurķu Raitas mērci

Sastāvdaļas pamatēdienam:

  • 140 g olīveļļa;
  • 400 g baklažāns;
  • 10 g vidusjūras garšvielu maisījums;
  • 250 g cūkas pavēdere;
  • 200 g ķiršu tomāti;
  • 5 g svaigs baziliks.

Sastāvdaļas mērcei:

  • 8 g raitas garšviela;
  • 150 g skābais krējums;
  • 8 g svaiga piparmētra;
  • 5 g svaigs koriandrs;
  • 10 g loki;
  • 180 g gurķis;
  • Sāls, pipari pēc garšas.

Mērces pagatavošana:

  1. Bļodā ieber vienu paciņu Raitas garšvielu maisījumu.
  2. Pievieno skābo krējumu, rūpīgi apmaisa un ļauj 10 minūtes ievilkties.
  3. Kamēr mērce ievelkas, paralēli sakapā piparmētru, koriandru, lociņus, gurķi un pievieno klāt mērcei. Pēc tam papildina mērci ar piparmētru lapiņām un samaisa.
  4. Mērcei pievieno sāli (apmēram 1/3 tējkarotes), kā arī olīveļļu, kas veidos mērcei sātīgāku tekstūru.

Pamatēdiena pagatavošana:

  1. Baklažānu sagriež palielos - 3 cm x 3 cm gabalos.
  2. Sagrieztus baklažānus liek bļodā un gatavo marinādi. Baklažānus pārlej ar eļļu, pievieno pustējkaroti sāls, svaigus maltus piparus un 1 ēdamkaroti Vidusjūras garšvielu maisījumu un rūpīgi izmaisa. Ieteicams baklažānus no visām pusēm samaisīt, lai garšvielas un eļļa būtu vienmērīgi pārklājušas katru baklažāna gabaliņu un ļauj ievilkties vismaz 10 minūtes.
  3. Kad baklažāni ir iemarinējušies, sprauž tos uz iesmiņiem - no sākuma ņem cūkgaļas pavēderi un sprauž uz iesma, tad liek baklažāna gabaliņu un ap to apvij cūkas pavēderi. Atkārto darbību līdz iesmi ir bagātīgi sasprausti ar abiem produktiem.
  4. Pagatavotos iesmus liek uz grila - ieteicams, lai ogles ir ļoti karstas.
  5. Iesmus grilē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti tos grozot.
  6. Pasniedz baklažānu iesmus kopā ar Raitas gurķu mērci.

Virtuvē

Karstajām vasaras dienām piestāv atspirdzinoši dzērieni. Pagatavojiet šo gardo un atvēsinošo citronu ledus tēju. Jums būs nepieciešamas tikai piecas sastāvdaļas!

Svarīgākais