Vasaras salāti ar sinepju mērci

© unsplash.com

Gardu kartupeļu, kraukšķīgu dārzeņu salāti sinepju mērcē!

Sastāvdaļas salātiem:

  • 400 g jauno kartupeļu;
  • 2 redīsu buntītes;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 1 neliels gurķis;
  • neliela saujiņa diļļu.

Sastāvdaļas mērcei:

  • 100 ml rapšu eļļas;
  • 20 g angļu sinepes;
  • 1 ēdamk. baltvīna etiķa;
  • šķipsniņa pūdercukura;
  • 1 ēdamk. sinepju sēklu.

Pagatavošana:

1. Kārtīgi nomazgājiet kartupeļus. Lieciet tos vārīties.

2. Nomazgājiet redīsus un pārgrieziet tos uz pusēm vai ceturtdaļās.

3. Nomizojiet un sagrieziet sīpolu.

4. Nomizojiet gurķi, izņemiet laukā tā sēklas un sagrieziet to pusmēnesīšos.

5. Sasmalciniet dilles.

6. Pannā apgrauzdējiet sinepju sēklas.

7. Sajauciet kopā visas salātu mērces sastāvdaļas.

8. Kad kartupeļi ir mīksti, sagrieziet tos mazākos gabaliņos. Nedaudz atdzesējiet tos.

9. Kartupeļiem pielejiet klāt salātu mērci un pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Samaisiet visas sastāvdaļas kopā un pasniedziet salātus!

Avots

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais