Vasaras salāti ar sinepju mērci

© unsplash.com

Gardu kartupeļu, kraukšķīgu dārzeņu salāti sinepju mērcē!

Sastāvdaļas salātiem:

  • 400 g jauno kartupeļu;
  • 2 redīsu buntītes;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 1 neliels gurķis;
  • neliela saujiņa diļļu.

Sastāvdaļas mērcei:

  • 100 ml rapšu eļļas;
  • 20 g angļu sinepes;
  • 1 ēdamk. baltvīna etiķa;
  • šķipsniņa pūdercukura;
  • 1 ēdamk. sinepju sēklu.

Pagatavošana:

1. Kārtīgi nomazgājiet kartupeļus. Lieciet tos vārīties.

2. Nomazgājiet redīsus un pārgrieziet tos uz pusēm vai ceturtdaļās.

3. Nomizojiet un sagrieziet sīpolu.

4. Nomizojiet gurķi, izņemiet laukā tā sēklas un sagrieziet to pusmēnesīšos.

5. Sasmalciniet dilles.

6. Pannā apgrauzdējiet sinepju sēklas.

7. Sajauciet kopā visas salātu mērces sastāvdaļas.

8. Kad kartupeļi ir mīksti, sagrieziet tos mazākos gabaliņos. Nedaudz atdzesējiet tos.

9. Kartupeļiem pielejiet klāt salātu mērci un pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Samaisiet visas sastāvdaļas kopā un pasniedziet salātus!

Avots

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais