Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.
Diona ēst gatavošanas misiju mājās dala ar draugu, un kopumā uz gatavošanu abi pārāk neiespringst, tomēr vismaz reizi nedēļā viņa ķeras pie pavārmākslas. Tad top plānās pankūkas, makaroni ar vistas fileju vai kādu mērci, kartupeļi vai griķi ar maltās gaļas mērci un vienmēr kādi svaigie salāti.
“Ja pieķeros gatavošanai, tad no sirds!” saka Diona. “Parasti balstos uz savām vēlmēm, kuras savukārt balstās uz manām emocijām. Protams, iečekoju to, kādi produkti ir mājās, bet viss notiek caur sajūtu, ko gribētos un ko negribētos.”
Atšķirībā no daudziem citiem, kuri no iepirkšanās katru dienu labprāt pārslēgtos uz rūpīgāku pirkumu plānošanu ilgākam laikam, Dionas ceļš ved pretējā virzienā: ja agrāk viņa plānoja un iegādājās produktus visai nedēļai, tad tagad uzticas ikdienas vēlmēm un sajūtām. Turklāt dziedātāja atzīst: bieži vien ir tā, ka tikai pirmajā brīdī šķiet - mājās nekā nav, patiesībā ir gandrīz viss vajadzīgais un jāpiepērk tikai kāds noteikts produkts. “Bet, kā jau mēs zinām, ejot uz veikalu pēc piena, pārnāksim mājās ne tikai ar pienu,” smej Diona.
Gatavošanas laiks: 40 minūtes. Porciju skaits: 3
Nepieciešams:
Pagatavošana: