Dziedātāja Diona Liepiņa iesaka: pasta ar gaļas bumbiņām aromātiskā mērcē

© Publicitātes foto

Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.

Diona ēst gatavošanas misiju mājās dala ar draugu, un kopumā uz gatavošanu abi pārāk neiespringst, tomēr vismaz reizi nedēļā viņa ķeras pie pavārmākslas. Tad top plānās pankūkas, makaroni ar vistas fileju vai kādu mērci, kartupeļi vai griķi ar maltās gaļas mērci un vienmēr kādi svaigie salāti.

“Ja pieķeros gatavošanai, tad no sirds!” saka Diona. “Parasti balstos uz savām vēlmēm, kuras savukārt balstās uz manām emocijām. Protams, iečekoju to, kādi produkti ir mājās, bet viss notiek caur sajūtu, ko gribētos un ko negribētos.”

Atšķirībā no daudziem citiem, kuri no iepirkšanās katru dienu labprāt pārslēgtos uz rūpīgāku pirkumu plānošanu ilgākam laikam, Dionas ceļš ved pretējā virzienā: ja agrāk viņa plānoja un iegādājās produktus visai nedēļai, tad tagad uzticas ikdienas vēlmēm un sajūtām. Turklāt dziedātāja atzīst: bieži vien ir tā, ka tikai pirmajā brīdī šķiet - mājās nekā nav, patiesībā ir gandrīz viss vajadzīgais un jāpiepērk tikai kāds noteikts produkts. “Bet, kā jau mēs zinām, ejot uz veikalu pēc piena, pārnāksim mājās ne tikai ar pienu,” smej Diona.

Publicitātes foto

Pasta ar gaļas bumbiņām

Gatavošanas laiks: 40 minūtes. Porciju skaits: 3

Nepieciešams:

  • 400 g spageti;
  • 300 g liellopa maltās gaļas;
  • 250 g mini plūmju tomātu;
  • 480 g tomātu mērces;
  • 40 g siera Formaggio;
  • 10 g pētersīļu;
  • eļļa, sāls, pipari un garšaugu maisījums pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Garšaugu maisījumu ieber piestā un sasmalcini.
  2. Liellopa gaļai pievieno sāli, ēdamkaroti siera, garšaugu maisījumu, piparus un samīci viendabīgā masā. Izveido nelielas bumbiņas un izcep aerogrilā vai cepeškrāsnī.
  3. Plūmju tomātus noskalo un nosusini.
  4. Pannā ielej eļļu, sakarsē un tajā ieber tomātus. Apcep apmaisot.
  5. Sakapā pētersīļus, pievieno pannā tomātiem. Samaisi.
  6. Visbeidzot pievieno pannā arī tomātu mērci, samaisi un uzliec vāku, lai pasautējas.
  7. Kad gaļas bumbiņas izcepušās, saber tās tomātu mērcē uz pannas un atstāj uz mazas uguns pasautēties, uzliekot pannai vāku.
  8. Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un verdošā ūdenī ieber spageti. Izvāri, nokās un pievieno tomātu mērcei un gaļas bumbiņām uz pannas. Lēnām iecilā makaronus mērcē.
  9. Servē lēzenā bļodā, pārkaisot ar ēdamkaroti rīvēta siera.

Virtuvē

Čipši ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tie ir gardi un pieejami daudz un dažādās garšu variācijās, taču nav veselīgi, jo satur lielu tauku un sāls daudzumu. Ja arī jūs esat liels sāļo našķu cienītājs, tad šie ieteikumi jums var noderēt. Noskaidrojiet ar ko aizstāt ierastos kartupeļu čipšus!