Tautas ticējumam, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem, ir racionāls pamats: pārauguši rabarberi satur daudz skābeņskābes, kas nenāk par labu ne garšai, ne ēdāja veselībai. Tāpēc šis ir labākais laiks, kad ar tiem mieloties.
Esam atraduši interesantākās rabarberu pagatvošanas receptes.
Tik maz laika nepieciešams, ja rabarberi ir sasaldēti. Būs nepieciešami:
300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas)
400 g saldēta mango
200 ml saldā krējuma
50 ml kļavu sīrup
Visu recepti lūdzu lasiet šeit.
Jā, rabarberus var arī marinēt! Šai neparastajai receptei vajadzēs:
450 gramus rabarberu;
3/4 gl. ābolu sidra etiķa;
1 1/2 gl. ūdens;
1 ēdk. sāls;
1 ēdk. cukura;
1 tējk. sinepju sēklu;
1/2 tējk. krustnagliņu;
1 zvaigžņu anīsu.
Visu recepti lūdzu lasiet šeit
Čatnijs jeb pikantā mērce ir aizgūts no indiešu virtuves. Vārds ir radies no apzīmējuma "catni”, kas hindi valodā nozīmē "pikants”. Čatniju izmanto kā garšvielu un piedevu ēdienam. To izmanto ne tikai indiešu ēdieniem ar kariju, bet arī gaļas, zivju un putnu gaļas ēdieniem. Šim čatnijam būs nepieciešami aptuveni 800 g nomizotu rabarberu
Visu recepti lūdzu lasiet šeit.