Sācies rabarberu laiks: interesantākās rabarberu pagatavošanas receptes

© Pixabay.com

Tautas ticējumam, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem, ir racionāls pamats: pārauguši rabarberi satur daudz skābeņskābes, kas nenāk par labu ne garšai, ne ēdāja veselībai. Tāpēc šis ir labākais laiks, kad ar tiem mieloties.

Esam atraduši interesantākās rabarberu pagatvošanas receptes.

Rabarberu saldējums 5 minūtēs

Tik maz laika nepieciešams, ja rabarberi ir sasaldēti. Būs nepieciešami:

  • 300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas)

  • 400 g saldēta mango

  • 200 ml saldā krējuma

  • 50 ml kļavu sīrup

Visu recepti lūdzu lasiet šeit.

Marinēto rabarberu recepte

Jā, rabarberus var arī marinēt! Šai neparastajai receptei vajadzēs:

  • 450 gramus rabarberu;

  • 3/4 gl. ābolu sidra etiķa;

  • 1 1/2 gl. ūdens;

  • 1 ēdk. sāls;

  • 1 ēdk. cukura;

  • 1 tējk. sinepju sēklu;

  • 1/2 tējk. krustnagliņu;

  • 1 zvaigžņu anīsu.

Visu recepti lūdzu lasiet šeit

Latviskais rabarberu čatnijs

Čatnijs jeb pikantā mērce ir aizgūts no indiešu virtuves. Vārds ir radies no apzīmējuma "catni”, kas hindi valodā nozīmē "pikants”. Čatniju izmanto kā garšvielu un piedevu ēdienam. To izmanto ne tikai indiešu ēdieniem ar kariju, bet arī gaļas, zivju un putnu gaļas ēdieniem. Šim čatnijam būs nepieciešami aptuveni 800 g nomizotu rabarberu

Visu recepti lūdzu lasiet šeit.




Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais