"Barbora" iesaka trīs idejas, kā uz grila pagatavot šefpavāra cienīgu desertu, kas liks garšas kārpiņām no sajūsmas eksplodēt.
Šim desertam ierosinām izvēlēties persikus un banānus, taču grilēšanai piemēroti ir arī bumbieri, ananāsi un citi augļi. To grilēšanas laiks nav ilgs, tāpēc daudzi vitamīnu saglabājas, taču tiek iegūtas jaunas garšas nianses.
1 porcijai būs nepieciešams viens persiks, puse banāna un tējkarote kanēļa.
Pagatavošana:
Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu, dekorē ar svaigām ogām. Var baudīt arī vienkārši bez piedevām. Ja augļi nešķiet pietiekami saldi, var pievienot medu vai kādu sīrupu.
Arī šim gardumam ir vairāki iespējamie varianti, ko var pielāgot savām garšas kārpiņām un noskaņojumam.
Viens variants ir ņemt mazo kamambēra siera rituli un ietīt to folijā. Sainīti liek uz grila un cep aptuveni 8 minūtes (tik ilgi, līdz siers vidū ir izkusis).
Šo gardumu pasniedz ar vīģu, apelsīnu vai jebkuru citu ievārījumu, bauda uzreiz - kamēr siers ir silts un staipīgs.
Savukārt latviskākā šī deserta receptē jāņem biezās šķēlēs sagriezts ķimeņu siers (tas var būt arī jau apkaltis), ko liek uz grila restītēm un cep līdz garoziņa kļūst zeltaina, bet vidus - staipīgs.
Tieši tāpat var pasniegt ar medu vai kādu ievārījumu. Baudījumu sniedz dažādās tekstūras un garšas - kraukšķīgā garoziņa, mīkstais vidus, saldais ievārījums vai medus un sāļais siers. Sader lieliski!
Zefīrs jau pats par sevi ir grēcīgi gards - maigs kā mākonis un salds kā pavasaris. Taču vai esat mēģinājuši grilēt zefīru? Šķiet, ka šādi tā garšas “atveras” vēl vairāk.
Desertiem ir piemēroti gan klasiskie vaniļas zefīri, gan arī staipīgie to “brāļi” Marshmallow. Klasisko zefīru sadala uz pusēm un grilē, līdz tie no ārpuses kļūst nedaudz zeltaini. Pasniedz kopā ar svaigiem augļiem un ogām (bet varbūt arī tos ir vēlme grilēt?), šokolādes mērci. Bērniem patīk arī variācija, kad tikko ceptu zefīru ievieto staro diviem cepumiem un nedaudz saspiež, veidojot saldu “burgeru”.
Savukārt Marshmallow zefīri lielākoties tiek cepti, uzdurot uz iesma. Tos bauda vienus pašus vai arī - iespiestus starp cepumiem un ar pievienotu šokolādes gabaliņu, kas izkusīs, veidojot gardu krēmu. Trekni, saldi, taču svētkos reizēm varam atļauties arī ko tādu.
Cepot zefīrus, jābūt uzmanīgiem, jo tie salīdzinoši ātri apdeg un apdedzis cukurs kļūst rūgts un ne visiem tīkams.