Beidzot sākusies īsta sēņu sezona. Pēc bagātīgajiem lietiem arī gailenes izskatās pēc sēnēm, nevis kaltētām strēmelītēm. Ja ar gailenēm izdodas pielasīt veselu spaini, tad jārēķinās, ka to notīrīšanai arī vajadzēs tērēt laiku, knibinoties ap katru sēni. Sarmīte Pīka jau pērn dalījās ar izcilu padomu, kā vienkārši un ērti notīrīt gailenes.
Pavisam drīz mājas būs pilnas ar gardiem, paša audzētiem tomātiem. Reizēm tomātu ir tik daudz, ka tiem vairs nespējam rast pielietojumu. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo triku, kā ilgāk saglabāt tomātus svaigus un sulīgus!
Mājas tīrīšana tikai retajam liksies patīkama nodarbe, tā prasa daudz laika un spēka. Nākamreiz, kad tīrīsiet virtuvi, pievērsiet uzmanību šīm septiņām lietām. Tās visbiežāk netiek pietiekami labi notīrītas vai vispār tīrītas!
Vai arī jums ir gadījies aizmirst ledusskapī salātlapas? Atceroties par tām, tās jau ir savītušas un nekam nedarīgas. Mums ir padomā viens vienkāršs triks, kā savītušām salātlapām iedot "otro dzīvību".
Avokado ir daudzu cilvēku iemīļots auglis. Tam var rast daudz un dažādus pielietojums. Tomēr reizēm, gatavojot ēst, nav nepieciešams vesels avokado, bet, piemēram, puse šī augļa. Ja otra puse tiek ievietota ledusskapī, tā sāk apbrūnēt.
Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!
Tradicionālās zviedru virtuves gaļas bumbiņas ir daudzpusīgs un gards ēdiens, ko daudzi jau sen pazīst ārpus Zviedrijas robežām. Šefpavārs Māris Jansons ir radījis mājās viegli pagatavojamu recepti, izmantojot tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas.