Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- trīs cieti vārītas olas, aptuveni 150 g kūpinātas zivs - lasis, forele u. c. (pēc izvēles);
- buntīte diļļu;
- 1 mazs smalki sakapāts sarkanais sīpols;
- kaperi;
- svaigi spiesta citronu sula;
- sāls;
- malti melnie pipari pēc garšas;
- extra virgin olīveļļa;
- rudzu maize pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Zivi smalki sagriež un atdala asakas.
- Olas un sīpolu smalki sakapā, un dilles smalki sagriež.
- Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno aptuveni tējkaroti mazo kaperu, garšvielas un olīveļļu.
- Samaisa un ļauj masai kādu stundu “atpūsties“ ledusskapī.
Pasniedz uz rudzu maizes.