Veselīga recepte Lieldienām: olu un kūpinātas zivs pastēte

© pexels.com

Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • trīs cieti vārītas olas, aptuveni 150 g kūpinātas zivs - lasis, forele u. c. (pēc izvēles);
  • buntīte diļļu;
  • 1 mazs smalki sakapāts sarkanais sīpols;
  • kaperi;
  • svaigi spiesta citronu sula;
  • sāls;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • extra virgin olīveļļa;
  • rudzu maize pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Zivi smalki sagriež un atdala asakas.
  2. Olas un sīpolu smalki sakapā, un dilles smalki sagriež.
  3. Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno aptuveni tējkaroti mazo kaperu, garšvielas un olīveļļu.
  4. Samaisa un ļauj masai kādu stundu “atpūsties“ ledusskapī.

Pasniedz uz rudzu maizes.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais