Veselīga recepte Lieldienām: olu un kūpinātas zivs pastēte

© pexels.com

Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • trīs cieti vārītas olas, aptuveni 150 g kūpinātas zivs - lasis, forele u. c. (pēc izvēles);
  • buntīte diļļu;
  • 1 mazs smalki sakapāts sarkanais sīpols;
  • kaperi;
  • svaigi spiesta citronu sula;
  • sāls;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • extra virgin olīveļļa;
  • rudzu maize pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Zivi smalki sagriež un atdala asakas.
  2. Olas un sīpolu smalki sakapā, un dilles smalki sagriež.
  3. Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno aptuveni tējkaroti mazo kaperu, garšvielas un olīveļļu.
  4. Samaisa un ļauj masai kādu stundu “atpūsties“ ledusskapī.

Pasniedz uz rudzu maizes.

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais