Veselīga recepte Lieldienām: olu un kūpinātas zivs pastēte

© pexels.com

Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • trīs cieti vārītas olas, aptuveni 150 g kūpinātas zivs - lasis, forele u. c. (pēc izvēles);
  • buntīte diļļu;
  • 1 mazs smalki sakapāts sarkanais sīpols;
  • kaperi;
  • svaigi spiesta citronu sula;
  • sāls;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • extra virgin olīveļļa;
  • rudzu maize pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Zivi smalki sagriež un atdala asakas.
  2. Olas un sīpolu smalki sakapā, un dilles smalki sagriež.
  3. Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno aptuveni tējkaroti mazo kaperu, garšvielas un olīveļļu.
  4. Samaisa un ļauj masai kādu stundu “atpūsties“ ledusskapī.

Pasniedz uz rudzu maizes.

Virtuvē

Svaigas zemenes ir vasaras zelta mirklis – saldas, sulīgas, tomēr īslaicīgas. Tikai dažas stundas ledusskapī un jau parādās pirmās bojāšanās pazīmes. Bet ir risinājums! Ar dažiem vienkāršiem trikiem tu vari paildzināt šo ogu dzīvi pat par vairākām dienām, raksta “TheKitchn.com”.

Svarīgākais