Ideja brīvdienu brokastīm: ceptās auzas ar banāniem un šokolādi

© pexels.com

Brīvdienās palutiniet sevi ar gardām un īpašām brokastīm. Pagatavojiet cepeškrāsnī ceptās auzu pārslas ar banāniem un šokolādi!

Nepieciešams:

Porciju daudzums: 4

Gatavošanas laiks: līdz 25 min.

  • 100 g auzu pārslas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 banānu;
  • 1 tējk. kļavu sīrupa vai medus;
  • 2 olas;
  • šķipsniņa sāls;
  • 100 g šokolādes vai kādas ogas;
  • eļļa.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  2. Sablenderējiet auzas. Tām jābūt miltu konsistencē.
  3. Auzu miltiem pievienojiet klāt cepamo pulveri, nelielos gabaliņos sagrieztu banānu, kļavu sīrupu vai medu, olas, kanēli. Visu sajauciet kopā.
  4. Iemaisiet masā šokolādi vai ogas.
  5. Ņemiet četrus nelielus trauciņus, ieziediet to iekšpusi ar eļļu, lai deserts cepoties nepieliptu klāt.
  6. Mīklu sadaliet četrās daļās un piepildiet trauciņus.
  7. Cepiet desertu 20 - 25 minūtes.

Pirms auzu deserta pasniegšanas varat to pārkaisīt ar šokolāde skaidiņām vai ogām. Lai labi garšo!





Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais