Brīvdienās palutiniet sevi ar gardām un īpašām brokastīm. Pagatavojiet cepeškrāsnī ceptās auzu pārslas ar banāniem un šokolādi!
Nepieciešams:
Porciju daudzums: 4
Gatavošanas laiks: līdz 25 min.
- 100 g auzu pārslas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- 1 banānu;
- 1 tējk. kļavu sīrupa vai medus;
- 2 olas;
- šķipsniņa sāls;
- 100 g šokolādes vai kādas ogas;
- eļļa.
Pagatavošana:
- Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Sablenderējiet auzas. Tām jābūt miltu konsistencē.
- Auzu miltiem pievienojiet klāt cepamo pulveri, nelielos gabaliņos sagrieztu banānu, kļavu sīrupu vai medu, olas, kanēli. Visu sajauciet kopā.
- Iemaisiet masā šokolādi vai ogas.
- Ņemiet četrus nelielus trauciņus, ieziediet to iekšpusi ar eļļu, lai deserts cepoties nepieliptu klāt.
- Mīklu sadaliet četrās daļās un piepildiet trauciņus.
- Cepiet desertu 20 - 25 minūtes.
Pirms auzu deserta pasniegšanas varat to pārkaisīt ar šokolāde skaidiņām vai ogām. Lai labi garšo!
Avots