Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī ēdiens: gardas maltītes var pagatavot ļoti vienkārši un lēti! Par to ir pārliecināta “Mazo pavāru skoliņas” vadītāja Laura Grēviņa, kurai nākas gatavot bieži un daudz: viņai ir divi dēli ar lielisku apetīti, kuriem, par laimi, patīk gatavot arī pašiem. Laura kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski izvēlas vienkāršu, bet ļoti gardu ēdienu – viņa cep rīsus ar dārzeņiem vokpannā.
Vokpannā cepti rīsi ar dārzeņiem
Gatavošanas ilgums: 30 min. Porciju daudzums: 2
Nepieciešams:
- 100 g rīsu;
- 1 ola;
- 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
- 1/2 brokoļa;
- 50 g burkānu;
- 1/2 baltās paprikas;
- 10 g ingvera;
- 1/2 citrona sula;
- 50 g šampinjonu;
- 10 g sojas mērces;
- 10 g sezama eļļas;
- 20 g grauzdētu un sālītu zemesriekstu;
- 20 g lociņu;
- garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana:
- Sagriez dārzeņus, brokoļus sadali mazākās rozetēs. Novāri rīsus.
- Sajauc mērci no rīvēta ingvera, citrona mizas, citrona sulas, lociņiem, sojas un sezama eļļas. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas, vari pielikt arī papildu garšvielas - čili vai ķiploku.
- Pannā ar vāku liec brokoļus un pielej 50-100 ml ūdens. Tvaicē zem vāka 2-3 minūtes, noņem vāku un iztvaicē lieko ūdeni.
- Brokoļus izber no pannas citā traukā. Pannā lej eļļu un apcep olu. Pievieno burkānus, papriku, riekstus, sēnes. Apcep, pievieno zirnīšus, rīsus un brokoļus. Pārlej ar mērci, nogaršo: ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pasniedz siltu.