Vakariņas 30 minūtes: Laura Grēviņa dalās ar gardu recepti

© pexels.com

Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī ēdiens: gardas maltītes var pagatavot ļoti vienkārši un lēti! Par to ir pārliecināta “Mazo pavāru skoliņas” vadītāja Laura Grēviņa, kurai nākas gatavot bieži un daudz: viņai ir divi dēli ar lielisku apetīti, kuriem, par laimi, patīk gatavot arī pašiem. Laura kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski izvēlas vienkāršu, bet ļoti gardu ēdienu – viņa cep rīsus ar dārzeņiem vokpannā.

Vokpannā cepti rīsi ar dārzeņiem

Gatavošanas ilgums: 30 min. Porciju daudzums: 2

Nepieciešams:

  • 100 g rīsu;
  • 1 ola;
  • 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 1/2 brokoļa;
  • 50 g burkānu;
  • 1/2 baltās paprikas;
  • 10 g ingvera;
  • 1/2 citrona sula;
  • 50 g šampinjonu;
  • 10 g sojas mērces;
  • 10 g sezama eļļas;
  • 20 g grauzdētu un sālītu zemesriekstu;
  • 20 g lociņu;
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Sagriez dārzeņus, brokoļus sadali mazākās rozetēs. Novāri rīsus.
  2. Sajauc mērci no rīvēta ingvera, citrona mizas, citrona sulas, lociņiem, sojas un sezama eļļas. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas, vari pielikt arī papildu garšvielas - čili vai ķiploku.
  3. Pannā ar vāku liec brokoļus un pielej 50-100 ml ūdens. Tvaicē zem vāka 2-3 minūtes, noņem vāku un iztvaicē lieko ūdeni.
  4. Brokoļus izber no pannas citā traukā. Pannā lej eļļu un apcep olu. Pievieno burkānus, papriku, riekstus, sēnes. Apcep, pievieno zirnīšus, rīsus un brokoļus. Pārlej ar mērci, nogaršo: ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pasniedz siltu.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais