Vakariņas 30 minūtes: Laura Grēviņa dalās ar gardu recepti

© pexels.com

Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī ēdiens: gardas maltītes var pagatavot ļoti vienkārši un lēti! Par to ir pārliecināta “Mazo pavāru skoliņas” vadītāja Laura Grēviņa, kurai nākas gatavot bieži un daudz: viņai ir divi dēli ar lielisku apetīti, kuriem, par laimi, patīk gatavot arī pašiem. Laura kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski izvēlas vienkāršu, bet ļoti gardu ēdienu – viņa cep rīsus ar dārzeņiem vokpannā.

Vokpannā cepti rīsi ar dārzeņiem

Gatavošanas ilgums: 30 min. Porciju daudzums: 2

Nepieciešams:

  • 100 g rīsu;
  • 1 ola;
  • 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 1/2 brokoļa;
  • 50 g burkānu;
  • 1/2 baltās paprikas;
  • 10 g ingvera;
  • 1/2 citrona sula;
  • 50 g šampinjonu;
  • 10 g sojas mērces;
  • 10 g sezama eļļas;
  • 20 g grauzdētu un sālītu zemesriekstu;
  • 20 g lociņu;
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Sagriez dārzeņus, brokoļus sadali mazākās rozetēs. Novāri rīsus.
  2. Sajauc mērci no rīvēta ingvera, citrona mizas, citrona sulas, lociņiem, sojas un sezama eļļas. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas, vari pielikt arī papildu garšvielas - čili vai ķiploku.
  3. Pannā ar vāku liec brokoļus un pielej 50-100 ml ūdens. Tvaicē zem vāka 2-3 minūtes, noņem vāku un iztvaicē lieko ūdeni.
  4. Brokoļus izber no pannas citā traukā. Pannā lej eļļu un apcep olu. Pievieno burkānus, papriku, riekstus, sēnes. Apcep, pievieno zirnīšus, rīsus un brokoļus. Pārlej ar mērci, nogaršo: ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pasniedz siltu.

Virtuvē

Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.

Svarīgākais