Lieldienu gaidās: mirdzošas olas. Kā pie tādām tikt?

© Ilze Šteinfelde

Pāris dienas pirms Lieldienām virtuālajā telpā sajūsmu izraisīja video, kurā redzams neparasts olu krāsošanas veids, rezultātā iegūstot mirdzošas olas.

Lai iegūtu mirdzošas olas, nepieciešams:

  • Baltas olas,
  • sarkavīns,
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana

Olas nomazgā, ieliek katliņā un aplej ar sarkanvīnu. Olas vāra aptuveni 10 minūtes. Pēc tam tās atstāj novārītajā vīnā vismaz uz 12 stundām, katliņu apsedzot ar vāku.

Olu vārīšanās laikā virtuve pildīsies ar Lieldienām neparastu smaržu. Optimisti teiktu, ka virtuve smaržo pēc Ziemassvētkiem, jo šāds aromāts ir, gatavojot karstvīnu. Dažiem varbūt šķitīs, ka virtuve ož pēc dzērāju zaņķa.

Izmēģināju krāsot olas veikalā pirktā sarkanvīnā un mājas vīnā. Mirdzums bija tikai tām olām, kas vārītas veikalā pirktajā sarkanvīnā. Mājas vīnā krāsotās olas iznāca brūni violetas, bet ne mirdzošas.

Virtuvē

Zupa gadsimtiem ilgi ir bijusi virtuves sastāvdaļa visā pasaulē, kas saistās ar siltumu un mājīgumu katrā bļodā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir bagātīga, krēmīga biezzupa, sātīgs dārzeņu maisījums vai dzidrs, smaržīgs buljons, zupa ir atrodama katrā kultūrā un gadalaikā, pielāgojoties visām jūsu rīcībā esošajām sastāvdaļām. Kā šo ēdienu padarīt vēl labāku, raksta “realsimple”.

Svarīgākais