Lieldienu gaidās: mirdzošas olas. Kā pie tādām tikt?

© Ilze Šteinfelde

Pāris dienas pirms Lieldienām virtuālajā telpā sajūsmu izraisīja video, kurā redzams neparasts olu krāsošanas veids, rezultātā iegūstot mirdzošas olas.

Lai iegūtu mirdzošas olas, nepieciešams:

  • Baltas olas,
  • sarkavīns,
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana

Olas nomazgā, ieliek katliņā un aplej ar sarkanvīnu. Olas vāra aptuveni 10 minūtes. Pēc tam tās atstāj novārītajā vīnā vismaz uz 12 stundām, katliņu apsedzot ar vāku.

Olu vārīšanās laikā virtuve pildīsies ar Lieldienām neparastu smaržu. Optimisti teiktu, ka virtuve smaržo pēc Ziemassvētkiem, jo šāds aromāts ir, gatavojot karstvīnu. Dažiem varbūt šķitīs, ka virtuve ož pēc dzērāju zaņķa.

Izmēģināju krāsot olas veikalā pirktā sarkanvīnā un mājas vīnā. Mirdzums bija tikai tām olām, kas vārītas veikalā pirktajā sarkanvīnā. Mājas vīnā krāsotās olas iznāca brūni violetas, bet ne mirdzošas.

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais