Pāris dienas pirms Lieldienām virtuālajā telpā sajūsmu izraisīja video, kurā redzams neparasts olu krāsošanas veids, rezultātā iegūstot mirdzošas olas.
Lai iegūtu mirdzošas olas, nepieciešams:
Olas nomazgā, ieliek katliņā un aplej ar sarkanvīnu. Olas vāra aptuveni 10 minūtes. Pēc tam tās atstāj novārītajā vīnā vismaz uz 12 stundām, katliņu apsedzot ar vāku.
Olu vārīšanās laikā virtuve pildīsies ar Lieldienām neparastu smaržu. Optimisti teiktu, ka virtuve smaržo pēc Ziemassvētkiem, jo šāds aromāts ir, gatavojot karstvīnu. Dažiem varbūt šķitīs, ka virtuve ož pēc dzērāju zaņķa.
Izmēģināju krāsot olas veikalā pirktā sarkanvīnā un mājas vīnā. Mirdzums bija tikai tām olām, kas vārītas veikalā pirktajā sarkanvīnā. Mājas vīnā krāsotās olas iznāca brūni violetas, bet ne mirdzošas.