Dziedātājas Aijas Andrejevas perfektā pastas recepte

© Publicitātes foto

Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem.

Publicitātes foto

Paštaisīta tagliatelle ar brokoļiem

Porciju daudzums: 3

Pagatavošanas ilgums: 40 min

Nepieciešams:

Pastas mīklai:

  • 3 vistu olas;
  • 300 g miltu;
  • ½ tējk. sāls.

Mērcei:

  • 1 brokolis;
  • ½ - 1 citrona sula;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamk. eļļas;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • 30 g siera Formaggio.

Pagatavošana:

Miltus sajauc ar olām un sāli, izmīci stingrā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atpūtini vismaz 15 minūtes. Tad mīklu izrullē un sagriez plānās, garenās strēmelēs. Pastu vāri 30-45 sekundes verdošā ūdenī.

Sakarsē pannā brokoļu rozetes un 100 ml ūdens. Pannai uzliec vāku, lai brokoļi notvaicējas, - tās būs 2-3 minūtes. Noņem vāku un iztvaicē ūdeni. Pielej eļļu, pievieno 2 sakapātas ķiploka daiviņas. Pielej citrona sulu un saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, iemaisi novārīto pastu un pasniedz ar rīvētu sieru.

Virtuvē

Vasarā tomāti ir gandrīz ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa - no salātiem līdz sviestmaizēm. Bet vai esi pamanījis, ka reizēm tie pēkšņi kļūst miltaini vai zaudē savu sulīgo garšu? Visticamāk, vaina ir to uzglabāšanā. Pareiza glabāšana var pagarināt tomātu dzīvi un saglabāt to aromātu līdz pēdējam kumosam, raksta “thekitchn.com.”

Svarīgākais