"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt viegli un ātri pagatavojamu saldā ēdiena recepti - rozā vafeles.
Saldās rozā vafeles
(2 personām, gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas atpūtināšanai)
Sastāvdaļas:
- 450 ml paniņu;
- 2 olas;
- 2 ēdamk. kausēta sviesta;
- 2 ēdamk. medus;
- 1 paciņa vaniļas cukura;
- šķipsniņa sāls;
- 350 g speltas kviešu miltu (vai 200 g auzu miltu un 150 g kviešu miltu);
- 2 tējk. cepamā pulvera;
- 150 g biešu biezeņa (aptuveni 3 nelielas, vārītas, blenderī sasmalcinātas bietes);
- nedaudz sviesta pannas ietaukošanai;
- 50 g baltās šokolādes;
- 50 g 35% saldā krējuma;
- 5 ēdamk. grieķu jogurta;
- ogas rotāšanai.
Pagatavošana:
- Lielā bļodā sajauc paniņas, olas, medu, vaniļas cukuru, sāli un biešu biezeni.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri un kausētu sviestu, samaisi un atstāj uz 20 minūtēm.
- Sakarsē vafeļu pannu, ietauko to un cep vafeles aptuveni 4 minūtes (mīklas porcijas lielumu regulē atbilstoši vafeļpannas ietilpībai, parasti 2-3 ēdamk. uz 1 vafeli).
- Pagatavo mērcīti, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot balto šokolādi kopā ar saldo krējumu. Iegūto masu kārtīgi samaisi, lai tā ir viendabīga.
- Pievieno grieķu jogurtu un atkal samaisa līdz viendabīgai mērcei.
- Pasniedz vafeles kopā ar mērcīti, rotājot ar ogām.