Recepte svētku rīta brokastīm - rozā vafeles

© pexels.com

"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt viegli un ātri pagatavojamu saldā ēdiena recepti - rozā vafeles.

Saldās rozā vafeles

(2 personām, gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas atpūtināšanai)

Sastāvdaļas:

  • 450 ml paniņu;
  • 2 olas;
  • 2 ēdamk. kausēta sviesta;
  • 2 ēdamk. medus;
  • 1 paciņa vaniļas cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 350 g speltas kviešu miltu (vai 200 g auzu miltu un 150 g kviešu miltu);
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 150 g biešu biezeņa (aptuveni 3 nelielas, vārītas, blenderī sasmalcinātas bietes);
  • nedaudz sviesta pannas ietaukošanai;
  • 50 g baltās šokolādes;
  • 50 g 35% saldā krējuma;
  • 5 ēdamk. grieķu jogurta;
  • ogas rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sajauc paniņas, olas, medu, vaniļas cukuru, sāli un biešu biezeni.
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kausētu sviestu, samaisi un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Sakarsē vafeļu pannu, ietauko to un cep vafeles aptuveni 4 minūtes (mīklas porcijas lielumu regulē atbilstoši vafeļpannas ietilpībai, parasti 2-3 ēdamk. uz 1 vafeli).
  4. Pagatavo mērcīti, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot balto šokolādi kopā ar saldo krējumu. Iegūto masu kārtīgi samaisi, lai tā ir viendabīga.
  5. Pievieno grieķu jogurtu un atkal samaisa līdz viendabīgai mērcei.
  6. Pasniedz vafeles kopā ar mērcīti, rotājot ar ogām.

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais