Modes mākslinieks Kašers dalās ar "Tom Kha" zupas recepti

© Publicitātes foto

Kuram gan nepatīk labi paēst? Garšīgs ēdiens ir viena no dzīves lielākajām baudām. Modes mākslinieks Kašers piebilstu – ne tikai garšīgs, bet arī daudz! Kaut arī gatavošana nav viņa spēcīgākais talants, viņš izmēģina jaunu recepti kopā ar "Rimi" gardēdi Normundu Baranovski.

Publicitātes foto

Vegāniskā "Tom Kha" zupa ar nūdelēm

Porciju skaits: 3 cilvēkiem

Gatavošanas ilgums: 30 min

Nepieciešams:

  • 150 g burkānu;
  • 50 g seleriju kātu;
  • 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 200 g šampinjonu;
  • 30 g kale kāposta;
  • 3 porcijas rīsu nūdeļu;
  • 400 ml kokosriekstu piena;
  • saulespuķu eļļa cepšanai;
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš.

Garšvielas:

  • 20 g ingvera;
  • 5 g čili pipara;
  • 1 citrona sula;
  • ½ sarīvētas citrona mizas;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • ½ tējk. cukura.

Pagatavošana:

Sagriež burkānu un seleriju, apcep eļļā. Pievieno 1,5 l ūdens un vienu buljona kubiņu. Saspiež piestā, smalki sakapā vai sablendē garšvielas. Apcep šampinjonus, pievieno garšvielu pastu un liek klāt zupai.

Nogaršo buljonu, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai citrona skābumu. Tad iemaisa zirnīšus, kale kāpostu un nūdeles. Atstāj ievilkties 3-5 minūtes un pasniedz siltu.

Virtuvē

Vasarā tomāti ir gandrīz ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa - no salātiem līdz sviestmaizēm. Bet vai esi pamanījis, ka reizēm tie pēkšņi kļūst miltaini vai zaudē savu sulīgo garšu? Visticamāk, vaina ir to uzglabāšanā. Pareiza glabāšana var pagarināt tomātu dzīvi un saglabāt to aromātu līdz pēdējam kumosam, raksta “thekitchn.com.”

Svarīgākais