4 neparasti triki, kā ilgāk saglabāt maizi svaigu

© pexels.com

Maize ir viens no tiem pārtikas produktiem, kuru lieto liela daļa pasaules iedzīvotāju. Tieši tāpēc ikvienam var būt noderīgs kāds no šiem trikiem, kā paildzināt maizes mūžu jeb ko darīt, lai tā ilgāk saglabātos svaiga.

pexels.com

1. Triks ar seleriju

Lai maize nesalkastu un nepaliktu cieta, ieteicams tās iepakojumā ielikt seleriju. Maizes klaipiņš uzsūks selerijas mitrumu un tā ilgāk saglabāsies mīksta!

Ja ledusskapī turēsiet maizi, tad tā svaiga var saglabāties līdz pat divām nedēļām. Savukārt ja maizes iepakojumā ieliksiet selerijas kātiņu un tad to liksiet ledusskapī, maizes derīguma termiņš var pagarināties vēl par nedēļu!

pexels.com

2. Caurumi maizes maisiņā

Var šķist, lai maize ilgāk sagabātos svaiga, tā ir cieši jāiepako, lai tai nepiekļūst klāt gaiss. Izrādās, ka viss ir pavisam otrādāk. Lai maize saglabātos ilgāk svaiga, nepieciešams tās iepakojumā izdurt vairākus nelielus caurumiņus, lai no tā izkļūtu laukā mitrums, kas vecina maizes pelēšanu.

pexels.com

3. Maize plastmasas trauciņā

Vēl viens veids, kā paildzināt maizes derīguma termiņu, ir uzglabāt to plastmasas traukā. Šādā veidā tā ilgāk saglabāsies mīksta.

pexels.com

4. Sasaldējiet maizi

Ja esat iegādājies parāk daudz maizes jeb zināt, ka visu nespēsiet uzreiz apēst, lieciet to saldētavā. Izņemot to no saldētavas, maize būs tikpat garda kā iepriekš. Svarīgi ir ievērot vienu nosacījumu. Saldētavā ir jābūt -18 grādiem. Šāds aukstums nodrošinās to, ka maize ātri sasals, kā rezultātā netiks ietekmēta tās garša.

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais