Piedeva šašlikam - krāsainie vasaras salāti

© unsplash.com

Viegli pagatavojami un gardi salāti, kurus celt galdā piknika laikā! Tie labi saderēs kopā ar grilētu gaļu jeb šašlikiem!

Sastāvdaļas salātiem:

  • 400 g konservētu melno pupiņu;
  • 2 lielas saujas spinātu;
  • 500 g tomātu;
  • 1/2 gurķa;
  • 1 mango;
  • 1 liels sarkanais sīpols;
  • 6 - 8 redīsi;
  • 2 avokado;
  • 100 g fetas siera;
  • saujiņa garšaugu pēc izvēles.

Sastāvdaļas mērcei:

  • piparmētru zariņš;
  • nedaudz svaiga koriandra;
  • nedaudz svaiga bazilika;
  • 1 zaļais čili;
  • 1 neliela ķiploka daiviņa;
  • 2 laimi;
  • 2 ēdamk. baltvīna etiķa;
  • 2 tējk. medus.

Pagatavošana:

1. Noskalojiet un nosusiniet konservētās pupiņas.

2. Nelielos gabalos sagrieziet spinātus.

3. Lielos gabalos sagrieziet tomātus.

4. Pāgrieziet gurķi uz pusēm, izņemiet sēklas un sagrieziet to vidējos gabalos.

5. Nomizojiet un sagrieziet mango.

6. Smalki sagrieziet sīpolu.

7. Sagrieziet uz pusēm redīsus.

8. Nomizojiet un sagrieziet avokado.

9. Sagrieziet garšaugus.

10. Izspiediet sulu no diviem laimiem. Čili izņemiet sēklas!

11. Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas sablenderējiet kopā.

12. Bļodas apakšā lieciet pupiņas un spinātus. Pa virsu lieciet tomātus, gurķi, mango, sīpolus, redīsus. Visu viegli samaisiet kopā. Pašās beigās pievienojiet salātiem klāt avokado, fetu un zaļumus. Mērci pasniedziet blakus salātu bļodai, lai ikkatrs var to pievienot klāt pēc saviem ieskatiem.

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais