Garda un atsvaidzinoša melleņu un citrona sorberta recepte

© unsplash.com

Šajās karstajās vasaras dienās palutini sevi ar vēsu, gardu un atsvaidzinošu sorbertu! To pagatavot ir neticami viegli!

Nepieciešams:

  • 1 citrons;
  • 350 g cukura;
  • 1 kg mellenes (svaigas vai saldētas).

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet citronu.

2. Nogrieziet nost citrona galus.

3. Pārgrieziet citronu uz pusēm, izņemiet sēklas, ja tādas ir. Sagrieziet citronu nelielos gabaliņos.

4. Lieciet virtuves kombainā citronu un cukuru. Jums jāiegūst viendabīga masa.

5. Lieciet citrona biezeni bļodā.

6. Virtuves kombainā lieciet mellenes. Tieši tāpat kā ar citronu, jums nepieciešams iegūt viendabīgu masu.

7. Pēc tam bļodā sajauciet kopā citrona un melleņu masu.

8. Pašās beigās lieciet citronu - melleņu masu trauciņā un ievietojiet trauciņu saldētavā. Kad masa ir sasalusi, sorberts ir gatavs ēšanai!

Avots

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais