Tomāti

22.feb 2023
Cenas turpina savu augšupeju - zibens ātrumā populārs kļuvis ieraksts par Latvijas tomātu cenu. Tiesa, daudzi norāda - Latvijas tomāti esot patiesi gardi, taču par šādu cenu vairums tos nav gatavi pirkt. Gaidīšot vasaru.
27.nov 2022
Vienmēr ir nepatīkami atnākt uz veikalu un saprast, ka cenas ir pieaugušas un iecienītākās preces ir kļuvušas dārgākas. Bet tik ļoti?!
8.sep 2022
Vai esat kādreiz ēdis tomātu ievārījumu? Ja neesat, tad laiks ir to pašam pagatavot un nobaudīt.
30.aug 2022
Sācies ražas novākšanas laiks. Tomāti katru dienu arvien vairāk gatavojas, reizēm to ir tik daudz, ka nespējam tos visus apēst. Lai tomāti neaizietu bojā, izmēģiniet šīs divas tomātu uzglabāšanas metodes.
26.aug 2022
Jelgavas novada Vircavas pagasta viensētā "Dzērves" Evita un Edgars Gūtmaņi tomātus sākuši audzēt pirms 20 gadiem, darbu lauku īpašumā savienojot ar algotu darbu. Šobrīd deviņās pašu celtās siltumnīcās gadā izaudzē vairāk nekā tonnu tomātu no 50 dažādām šķirnēm un visu paveic pašu spēkiem, nealgojot strādniekus, atsaucoties uz stāstīto Latvijas Radio raidījumā "Stiprie stāsti", raksta jelgavniekiem.lv. 
18.jūl 2022
Vieni no vasaras populārākajiem dārzeņiem viennozīmīgi ir tomāti! Tie ir ne tikai ļoti gardi, bet arī veselīgi. Uzziniet, kādu labumu mūsu veselībai var sniegt šis sulīgais dārzenis!
15.jūl 2022
Pavisam drīz mājas būs pilnas ar gardiem, paša audzētiem tomātiem. Reizēm tomātu ir tik daudz, ka tiem vairs nespējam rast pielietojumu. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo triku, kā ilgāk saglabāt tomātus svaigus un sulīgus!
23.jun 2022
Vasara lēnām, bet liek par sevi manīt. Drīz ārā būs +30 grādi. Ko tas nozīmē? Ir tādi pārtikas produkti, kurus vasarā labāk nepirkt un neēst, ja vēlies saudzēt veselību. Pie tādiem produktiem pieskaita arī tomātus, raksta wday.ru.
11.jun 2022
Aukstā un lietainā pavasara un vasaras sākuma dēļ šobrīd tomātiem mūsu dārzos neklājās īpaši viegli. It sevišķi Vidzemē, stāsta tomātu kolekcionāre Natālija Zeltiņa, ziņo portāls "ReTV".
18.mar 2022
Dažādi sējas kalendāri rāda dažādus datumus, kad sējami tomāti, tomēr pēc populārākajiem kalendāriem, tieši 17. līdz 20. marts ir tomātu sējamās dienas, taču arī vēlāk par šiem datumiem sēti tomāti, it īpaši tad, ja tie domāti izstādīšanai atklātās platībās, izaugs vareni un priecēs saimniekus ar labu ražu.
13.nov 2021
Krievijas uztura speciāliste, Nacionālās dietologu un uztura speciālistu asociācijas biedre Natālija Kruglova atklāja unikālas tomātu īpašības, kas stimulē imunitāti. Viņa par to runāja intervijā radio Sputnik.
24.okt 2021
Getliņu siltumnīcās šonedēļ uzsākta tomātu un gurķu ražas novākšana. Pirmie gurķi un tomāti jau ir nonākuši lielākajās pārtikas tirdzniecības vietās Latvijā, kā arī uzņēmuma firmas veikalā.
25.sep 2021
Britu dārzniekam Duglasam Smitam šogad padevusies neticami liela tomātu raža. No viena tomātu stāda viņš ir nolasījis 839 ķirštomātus, vēsta "UPI".
6.sep 2021
Tomātu laiks rit pilnā sparā! Šobrīd, kad tomātu dārzā ir daudz, ir laiks padomāt par to uzglabāšanu ziemai. Daudzi tomātus marinē, liek želejā vai taisa dažādas mērces. Tomēr ir pavisam vienkāršs, ātrs un unikāls veids, kā tos uzglabāt ziemai! Sasaldē tos!
24.aug 2021
Tomātu pasta ir bieza, koncentrēta tomātu mērce, kuru vēlāk var pievienot dažādiem ēdieniem. To pagatavot ir pavisam viegli.
7.aug 2021
Tomātu laikā iesakām pagatavot vienu no itāļu virtuves pamatēdieniem - brušetu.
3.aug 2021
Kad ilgi gaidītā tomātu raža siltumnīcā negrib gatavoties, dārzkopji ir gatavi ķerties pie neiedomājamām metodēm. Piemēram, starp tomātu stādiem pakarināt sarkanu krūšturi.
10.mai 2021
Čaklākie dārza darbu veicēji jau ir iesējuši tomātu sēklas un drīzumā stādīs tomātu stādus siltumnīcās. Tomēr vēl nav par vēlu iesēt sēklas, lai vasarā varētu baudīt gardus tomātus no paša dārziņa. Izmēģini jaunu sēšanas metodi!
20.mar 2021
Tomāti ir viens no galvenajiem dārzeņiem, kas rotā mūsu galdus, īpaši gaļas cepšanas sezonā. Tomātus var griezt salātos, tos var pasniegt sagrieztus šķēlēs vai daiviņās. Taču svētkiem vai īpašam akcentam, tos iespējams pārvērst arī pavasarīgos tauriņos. Nolēmām izmēģināt!
4.okt 2020
Kāpēc gan dzīvi nepadarīt mazliet interesantāku un pasniegt tunča salātus nedaudz neierastākā formātā? Ķeramies klāt!