Marinējumi, ko pagatavos pat iesācējs

© Foto: Pexels.com

Marinējumus noteikti var pagatavot mājās, pat ja neesat pats talantīgākais pavārs. Kā viegli marinēt jebkura veida dārzeņus?

Tāpat kā jebkurš ēdiens, arī marinējumi vienmēr garšo citādi, ja tos gatavojat mājās — pat ja lielākoties tikai nogaršojat tajos ieguldītās pūles. Ir tik daudz marinēšanas metožu un dārzeņu veidu, ko var izmēģināt, taču vienu marinējuma veidu ir daudz vieglāk pagatavot nekā citus: ledusskapja marinējumus, raksta thetakeout.com.

Pavāre un augu izcelsmes sviesta un pesto līnijas "UnButter" dibinātāja Viviana Villa teica, ka ledusskapja marinēšanas metode ir lieliska iesācējiem mājas pavāriem un ka gandrīz jebkurus dārzeņus vai augļus var viegli marinēt. "Atšķirībā no ilgstošās konservēšanas metodes, kas paredzēta ilgstošai uzglabāšanai, ledusskapja marinēšanas metode ir paredzēta tūlītējai lietošanai," skaidroja Villa.

Foto: pixabay.com

"Izvēlētie dārzeņi tiek sagatavoti un pēc tam salikti burkās vārītā etiķa-ūdens sālījumā, kas papildināts ar jebkādiem garšaugiem un garšvielām, kas ir pa rokai." Pēc tam, kad viss ir atdzisis, marinētos gurķus ievieto ledusskapī un var nekavējoties ēst.

Šī metode ir vienkārša, un ikviens var pagatavot gardus ledusskapja marinētus gurķus. Vienīgais iespējamais trūkums ir uzglabāšanas laiks. Lielā atšķirība starp ledusskapī un uzglabāšanai paredzētiem marinētiem gurķiem ir tā, ka konservēti marinēti gurķi tiek gatavoti, izmantojot dezinfekcijas procesu, kas aizsargā un saglabā vērtīgo produktu.

Foto: pixabay.com

Ledusskapja marinētie gurķi, lai arī garšīgi, uzglabāsies tikai aptuveni mēnesi, pirms sāks bojāties. Ja tie sāk nepatīkami smakot, parādās pelējuma pazīmes vai sāk burbuļot, ir pienācis laiks tos izmest.

Padomi ledusskapja marinētu gurķu pagatavošanai

Ledusskapja marinēto gurķu iespējas ir plašas, lai gan Viviāna Villa ieteica izvēlēties produktus, kas ir labā stāvoklī - ne pārāk nogatavināti un bez plankumiem.

"Īpaši labi ir kāposti, lapu kāposti un radikio cigoriņi," pastāstīja pavāre.

Tos var likt sālījumā neapstrādātus, bet citiem var būt nepieciešama papildu darbība, ja vēlaties, lai prioritāte būtu pasniegšanas veids. "Lai saglabātu krāsu, dažus dārzeņus, tostarp burkānus, cukīni un zaļās pupiņas var blanšēt un pēc tam pirms marinēšanas procesa iemērkt aukstā ūdenī," viņa ieteica. Jebkurā gadījumā "dārzeņu saduršana ar naža galu ļauj ātrāk iesūkties sālījumam," piebilda pavāre.

Foto: Pexels.com

Arī sastāvdaļas, ko ievietojat sālījumā, rada lielu atšķirību. Villa piedāvāja dažus gardus garšvielu ieteikumus: "Ar burkāniem izmēģiniet ķirbju garšvielas ar kanēļa standziņu; ķiršu tomātus ar sasmalcinātu ķiploku, svaigu oregano un timiānu; gurķus ar pipariem un piparmētru; vai zaļās vīnogas ar kardamonu un citrona miziņu."

Melnie pipari un sinepju sēklas ir vienas no visizplatītākajām sālījuma garšvielām, un sarkano piparu pārslas ir uzticams veids, kā pievienot asumiņu — sāciet vienkārši un radoši eksperimentējiet.

Svarīgākais