Vienkārši, lēti un ātri - tikai 20 minūtēs. Gardu un skaistu uzkodu pagatavošanai nav nepieciešams daudz laika. Svaigu tomātu, šampinjonu, cietā siera un ķiploku uzkoda ir skaidrs pierādījums tam. Tas izrādās ļoti aromātisks un sulīgs.
SASTĀVDAĻAS:
4 tomāti
250 g šampinjoni
90 g cietais siers
3 lielas daiviņas ķiploku
8-10 gab. salātu lapas
2 ēd.k. majonēze
3 ēd.k. augu eļļa
malti melnie pipari, sāls - pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.Šampinjonus rūpīgi nomazgā, tad sagriež nelielos kubiņos. Liek tos sakarsētā pannā ar eļļu un cep uz vidējas uguns apmēram 10-12 minūtes, nepārtraukti maisot. Beigās pievieno sāli un piparus. Kad sēnes ir gatavas, tās pārvieto uz vienu pannas pusi, notecinot lieko eļļu. Tad pārliek sēnes uz šķīvja un ļauj nedaudz atdzist;
2.Ķiplokus izlaiž caur presi vai smalki sagriež un pievieno sēnēm kopā ar majonēzi - tas uzkodai piešķirs pikantumu un aromātu. Tālāk pievieno rīvētu cieto sieru (apmēram 40 gramus), daļu siera atstājot garnēšanai. Visu samaisa - uzkodu maisījums gatavs;
3.Noslauka salātu lapas ar mitru drānu un novietojiet tās uz šķīvja. Tomātus sagriež uz pusēm un liek uz salātu lapām;
4.Pēc tam ar tējkaroti uzmanīgi uzliek sēņu maisījumu uz katra tomāta gabala. Uzkaisa rīvētu sieru. Uzkoda izrādās sulīga, pateicoties tomātiem, un sēņu un siera maisījums padara to bagātīgu un gardu. Labāk pasniegt uzreiz.