Sātīgāks par olu kulteni: tradicionālā šakšuka  – ideālas brokastis pāris minūtēs

© Foto: pixabay.com

Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.

To ir viegli pagatavot mājās, apgrauzdējot maizi tosterī un sasmalcinot dārzeņus. Ja nav laika, var iztikt ar vienkāršu baltmaizi un gurķiem vai tomātiem. Ēdienu nav nepieciešams pasniegt uz karstas pannas, taču tāda pasniegšana piešķir īpašu garšu.

SASTĀVDAĻAS

4 olas

4 tomāti

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

Pusīte paprikas

4 ēd.k. olīveļļa

Garšvielas - šķipsniņa ķimenes, svaigi pētersīļi, kinza, šķipsniņa cukura, sāls, pipari pēc garšas.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Tomātus, papriku un sīpolus sagriež mazos kubiņos;

2.Pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievienojiet sīpolu un cep, līdz tas ir mīksts, apmēram 3 līdz 5 minūtes;

3.Pievieno piparus un ķiplokus un apcep vēl 2-3 minūtes;

4.Pievienojiet tomātus, sāli un piparus. Samazina siltumu un vāra mērci apmēram 10 minūtes, līdz tā sabiezē;

5.Iesitiet olas tieši mērcē, uzmanoties, lai dzeltenumi nesaplīstu. Pārklājiet pannu ar vāku un vāriet uz lēnas uguns, līdz baltumi ir stingri un dzeltenumi sastinguši, apmēram 5-7 minūtes;

6.Pasniedziet šakšuku uzreiz pēc vārīšanas, dekorējot ar svaigiem zaļumiem.

Dzīvesstils

Svētdienas ir ne tikai ģimenes, bet arī lutināšanas dienas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš stāsta, ka sanāks ļoti saldi, ja āboli nebūs skābi.

Svarīgākais