Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
Kraukšķīga, sviestaina, mīksta, pikanta… Šai tomātu apgrieztai kukurūzas maizei ir viss. Šī recepte ir kukurūzas maizes prezentācija, kas paaugstinās ikvienu barbekjū vai pasniegšanas veidu līdz izsmalcinātai maltītei. To ir arī neticami viegli pagatavot.
Vai zinājāt, ka sarkanie un dzeltenie tomāti atšķiras ne tikai pēc krāsas, bet arī pēc sastāva? Dzeltenie tomāti ir saldāki, nekā sarkanie tomāti, turklāt tajos ir arī mazāk kaloriju, raksta lrytas.lt.
Laikā, kad dārza tomāti ir viegli un plaši pieejami, ir īstais brīdis izmēģināt dažādas jaunas receptes. Šoreiz iesakām pagatavot grieķu tomātu pankūkas!
Tomātu ražas pilnbriedā nākas būt radošiem, gatavojot dažādas maltītes un ziemas krājumus, lai zudībā neietu izaudzētais. Lai tomāti tik ātri nesabojātos, bet ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi, iesakām šos četrus padomus!
Latvijas Nacionālā dabas muzeja lielajā izstāžu zālē no trešdienas piecas dienas ir skatāma tomātu un garšaugu izstāde, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīna Soloha.
Izstādē "Tomāti un garšaugi 2024" savus sasniegumus apmeklētājiem prezentēs Artūra Sildes dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" kolekcionāri un selekcionāri, kuri cenšas pārsteigt ar niansētām tomātu garšām, formām un krāsām.
Tomāti ir viens no visbiežāk sastopamajiem dārzeņiem mūsu uzturā, un dažreiz mēs tos ēdam bez domāšanas. Bet ne visi dārzeņi, ne vienmēr un ne jebkurā kombinācijā ar citiem produktiem, ir noderīgi. Kāds ir labākais veids, kā iekļaut savā uzturā tomātus, lai gūtu maksimālu labumu veselībai un tievēšanai?
Žēl, ja tomāti, burkāni vai garšaugi pēc pāris dienām sabojājas. Dažkārt nākas izmest ļoti dārgus produktus. Tomēr, ja ievēro ieteikumus, tad dārzeņi un augļi saglabāsies svaigi ilgu laiku.
Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.
Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.
Šā gada jūnijā tomātu brūnplankumainības vīruss konstatēts vienā tomātu audzēšanas siltumnīcā, kur noteikti fitosanitārie pasākumi, informē Valsts augu aizsardzības dienests.
Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.
Kādas tik blēņas mazi bērni nesadara pieredzes un zināšanu trūkuma dēļ - viens, labu gribēdams, nezāles atbrīvo no tikko stādītām puķēm, cits mammai uzdāvina zemeņu ziedu pušķīti.
Paša audzēti tomāti vai sezonas laikā tirgū pirkti vienmēr garšos un smaržos daudz labāk nekā daudzi veikalos pieejamie. Kāpēc tā? Kāpēc veikala tomāti bieži vien ir bezgaršīgi?