Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_downwardReceptes

Gatavojoties Jāņu svinībām, jāatceras – šogad veselības stiprināšanai nepietiks ar tradicionālo mazgāšanos rīta rasā! AS “Dobeles dzirnavnieks” aicina svinēt svētkus ne tikai līksmi un gardi, bet arī atbildīgi un droši. Liela saimes galda vietā šogad labāk veidot gaumīgas ēdienu salas un gardumus servēt ērti paņemamu uzkodu veidā. Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā trīs vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.
21.jun 2020 Portāls nra.lv
Visspilgtāk alus un siers latviešiem saistās ar Jāņiem, taču abus šos produktus var labi integrēt maltītēs visas vasaras garumā – ko labi iesākam svētkos, to paņemam līdzi arī turpmākajiem vasaras mēnešiem, izbaudot sauli, siltumu un iespēju ēdienu baudīt svaigā gaisā. Kā izrādās, alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet arī lieliska piedeva ēdieniem, piešķirot interesantas garšas nianses gaļai un citiem ēdieniem. Tieši tādēļ ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone - Virbule piedāvā četras oriģinālas receptes, kurās izmantots arī alus: alus mīklā panēts siers, alus čili, alū sautēti vistas šķiņķi un neizpaliek arī saldais ēdiens – alus braunijs ar alus karameli.
20.jun 2020 Portāls nra.lv
Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers.
22.mai 2020 LifeHacks.lv
Pēc Lieldienu svinībām daudzos ledusskapjos visticamāk atrodami vairāki olu iepakojumi, vai jau novārītas olas garlaikojas ledusskapī un tā vien gaida, kad tās liks lietā, lai pagatavotu gardu un sātīgu pusdienu uzkodu. Populārā ēdienu blogere Anna Panna dalās ar divām ļoti vienkāršām receptēm, ko pagatavot pusdienās darba dienas dunā, vai arī gardu muti notiesāt brīvdienu brokastīs kopā ar ģimeni.
16.apr 2020 LifeHacks.lv
Populārās ēdienu blogeres Zanes Grēviņas kulinārijas raidījums Našķoties­ startēs 4. aprīlī STV Pirmā! un turpmāk būs skatāms sestdienās pulksten 9.20.
4.apr 2020 Linda Rone
Omleti katrs var bagātināt kā vēlas, desas vietā izmantot no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušu vārītu vai ceptu gaļu. Tāpat var gatvot omleti ar dārzeņiem, piemēram, zaļajiem zirnīšiem. Maizes groziņus vēlams cept vidēji karstā cepeškrāsnī. Ja temperatūra būs par augstu, tad var gadīties, ka maizes maliņas sāks svilt, bet omlete viducī vēl nebūs izcepusies.
1.apr 2020 Ilze Šteinfelde
Parasti nātru un citu ēdamo nezāļu laiks pienāk kaut kad maijā, bet šajā dīvainajā pavasarī sauju jauno nātru dzinumu dažviet varēja saplūkt jau februāra beigās. Varbūt arī jūsu apkārtnē kaut kur piesaulītē zem pērnajām lapām slēpjas pirmie maigie nātru zaļumi.
27.mar 2020 Ilze Zonne
Šīs divas receptes mājās pagatavojamām uzkodām lieliski papildinās tavu iecienīto kokteili vai alus glāzi.
23.mar 2020 LifeHacks.lv
Pirmais, ko var uzzināt, meklējot informāciju par ciedru riekstiem: tie vispār nav rieksti, tāpat arī koki, kuros tie aug, nav nekādi ciedri. Tomēr publikāciju autoriem nākas atzīt, ka no zinātniskā viedokļa nepareizais nosaukums «ir nostiprinājies kulinārijā». Par laimi, kļūmīgais ķēķī dotais vārds nepasliktina ciedru riekstiņu garšu.
20.mar 2020 Ilze Zonne
Lūdzu kaut ko nemākslotu. Mūsu senčiem bijis pieņemts laikā no Miķeļiem (29. septembra) līdz Pavasara Mārai (25. martam) ēst tauku putru, bet pārējā laikā – piena putru. Tā bija kārtīga putra no miežu putraimiem. Nenoslinkosim un izvārīsim tādu arī mēs, lai nu aplejamās paciņu putras paliek darbdienu steigai. Ja negribas putru, lai būtu zupa – arī tajā miežu putraimi iederēsies un piešķirs papildu sātīgumu.
28.feb 2020 Ilze Zonne
Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, jo arī to pagatavošana var būt gana vienkārša.
23.feb 2020 LifeHacks.lv
Kressalātu dīgsti jeb, kā tagad mēdz teikt, mikrozaļumi, noteikti jāiekļauj savā ēdienkartē, gaidot pavasari. Tos var pirkt veikalā vai izaudzēt kabatlakata lieluma dārziņā uz palodzes, laiku pa laikam pievienojot kādu šķipsniņu salātiem, zupai, omletei vai uzliekot uz sviestmaizes – būs gan rotājums, gan svaigs garšas akcents.
21.feb 2020 Ilze Zonne
Kāda īsti ir jūsu attieksme pret Valentīna dienu? Droši vien katrs pazīst kādu, kurš to kategoriski neatzīst, un kādu citu, kuram ap šo laiku jau rīta kafija pasniegta gultā, rožu pilna māja un ledusskapī visneiedomājamākā kūka sirds formā. Bet ļoti daudziem cilvēkiem, jo sevišķi tādā dzīves posmā, kad mīlas lietās valda stabilitāte, attieksmi nosaka mirkļa noskaņa: ja redzi, ka apkārt visi skraida, puķes pirkdami un romantiskas vakariņas plānodami, tad var jau ļauties impulsam un arī pagatavot kaut ko valentīndienīgu.
15.feb 2020 Ilze Zonne
Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību. 
14.feb 2020 LifeHacks.lv
Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Tā kā Valentīna diena asociējas ar šokolādi, rozā krāsu un romantisku noskaņu, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs mīlestības pilnas recepšu idejas, kā pārsteigt savu mīļoto svētkos.
14.feb 2020 Portāls nra.lv
Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Iecienītākie no tiem ir mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas un auzu. Viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.
13.feb 2020 Portāls nra.lv
Receptes gardiem ēdieniem, ko pagatavot nedēļas nogalē.
8.feb 2020 Ilze Šteinfelde
Droši vien arī jūsu virtuvē atrodama tik pierastā un tik daudzu ēdienu pagatavošanai vajadzīgā zili baltā kartupeļu cietes paciņa. Šogad «zilajai paciņai», kā to ikdienā dēvē paši ražotāji, ir 30 gadu jubileja. Dizains šajā laikā nedaudz mainījies, bet atpazīstamību joprojām nodrošina tradicionālā krāsu kombinācija.
7.feb 2020 Ilze Zonne
Lai gan sīpolam maltītē reti kad atvēlēta galvenā loma, tā garšai ir sava pastāvīga vieta daudzu ēdienu garšas buķetē, varētu sacīt, ka sīpols ir komandas spēlētājs. Svaigs, cepts, marinēts vai kaltēts, samalts un iekļauts garšvielu maisījumā, tas nonāk mūsu galdā ik dienu, pat ja reizēm to neapzināmies. Taču ziemā pārmaiņas pēc var pievērsties ēdieniem, kur sīpoli ir galvenā sastāvdaļa.
18.jan 2020 Ilze Zonne
Pārtika ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām mūsu ikdienas budžetā, taču par spīti tam Eiropas Savienībā vidēji viens cilvēks gadā izmet 173 kilogramus pārtikas. Tādēļ ir nepieciešams mainīt pārtikas lietošanas paradumus un gada sākums ir lielisks atskaites punkts, lai sāktu piepildīt vienu no apņemšanām - jēgpilnāku pārtikas produktu izmantošanu tā, lai pēc iespējas vairāk no iegādātā tiek izlietots, nevis izmests. Maize, kā zināms, ir goda vietā katra Latvijas iedzīvotāja mājās, taču bieži gadās, ka nopirkto maizi nepagūstam izlietot. Kā no tā izvairīties?
15.jan 2020 LifeHacks.lv