Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_downwardReceptes

photo_camera
«Tā kā dzīvojam desmit kilometrus no Ropažu centra un tuvākais veikals ir centrā, uz kuru nevar aizskriet katru mīļu brīdi, tad, lai pabarotu ģimeni, man mājās vienmēr ir viss un vēl ar rezervi,» saka vairāku TV šovu dalībniece Sarmīte Kukaine-Oleksāne. 26. janvārī viņa atkārtoti viesojās «Riga TV24» raidījumā «La dolce vita. Ar Roberto», bet nu savas neparastās kotletes vafeļu plāksnēs, viltotos mandarīnus ar vistas gaļu un sāļos «Rafaello» ar sieru, olīvām un krabju nūjiņām viņa piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem.
14.feb 2021 Santa Raita
Universāls našķis, kas nav izgājis no modes jau gadiem – tās ir pildītās vafeļu trubiņas, kas šodien garšo tikpat labi kā bērnībā.
10.feb 2021 Portāls nra.lv
Zāļu verifikācijas sistēma, kas Latvijā ir izveidota zāļu drošuma pārbaudei un cilvēku aizsardzībai no viltotiem medikamentiem, pilnvērtīgi strādā jau teju divus gadus, un Latvijas Zāļu verifikācijas organizācijas (LZVO) rīcībā nav ziņojumu par potenciāliem zāļu viltošanas gadījumiem, tai skaitā par Covid-19 zāļu viltojumiem, informēja LZVO valdes priekšsēdētāja Inese Erdmane.
10.jan 2021 Ziņu aģentūra LETA
Šajos Ziemassvētkos nevarēsim klātienē apciemot savus mīļos un tuvos, bet neviens nav atcēlis iespēju iepriecināt viņus ar dāvanām. Ar mīlestību cepti našķi, kas radoši iesaiņoti un piegādāti, ievērojot drošības pasākumus, ir lielisks risinājums!
1.jan 2021 LifeHacks.lv
Zane Grēviņa, gardēžu aprindās plašāk pazīstama kā Našķoties Zane, popularitāti ir iemantojusi ar savu recepšu blogu naskoties.com, kā arī noderīgiem virtuves padomiem sociālajā tīklā Instagram, kur Zanei seko vairāk nekā piecdesmit tūkstoši cilvēku. Zanes pirmā grāmata “Našķoties” dienasgaismu ieraudzīja 2019. gadā un tika atzīta par pagājušā gada pirktāko grāmatu Latvijā, bet neskatoties ne uz ko Zane ir vienkārša un sirsnīga meitene, kura uzskata, ka “mīlestība iet caur vēderu.”
31.dec 2020 Agate Grebže
Ziemassvētku laiks šogad sola daudz brīvdienu un nesteidzīgus prieka mirkļus kopā ar savējiem, tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone ir sagatavojuši divas Ziemassvētku laika ēdienu receptes. Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process - laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!
22.dec 2020 Portāls nra.lv
Laikā, kad ierastā kārtība ir mainīta un svētkus pavadīsim mierīgākā ritmā, kā ierasts, sadarbībā ar ēdienu un garšu entuziasti Māru Poli piedāvājam palutināt sevi un savus mīļos ar plucinātu jēra gaļu ar pastinaku un kartupeļu biezeni, liellopu gaļas un stiltonas siera pīrāgu un saldajā – tumšās šokolādes cepumu un saldējuma sendviču!
21.dec 2020 Portāls nra.lv
Gardu deserta īstenās ziemas noskaņās iesaka pazīstamā gardēde un uzņēmēja Liene Zemīte.
20.nov 2020 Portāls nra.lv
photo_camera
Ar ēdienu blogeri Piparu (Roju Puķi) tiekos kafejnīcā, un pēc mūsu sarunas kāda netālu sēdošā sieviete apjautājas, ar kādu labdarību jaunietis nodarbojas. Viņa neticīgi skatās, kad saku, ka puisim ir tikai 15 gadu. Jā, viņš savu blogu sāka rakstīt deviņu gadu vecumā, un šogad klajā nāks Pipara recepšu grāmata.
19.nov 2020 Antra Gabre
Latvijas dzimšanas diena šogad jāpavada mājās kopā ar savējiem – lai svētku galds būtu gardiem, veselīgiem un skaisti noformētiem ēdieniem pilns, šīs ir divas viegli pagatavojamas receptes, kas lieliski garšos un piešķirs svētku galdam īpaši patriotisku burvību!
18.nov 2020 LifeHacks.lv
Lai arī mazajiem Halovīna svinētājiem šie svētki tradicionāli asociējas ar lielu daudzumu saldumu, tāpēc šie būs daudz veselīgāki, bet ne mazāk skaisti Helovīna gardumi.
31.okt 2020 LifeHacks.lv
Oktobra otrā piektdiena ik gadu ir diena, kad visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules Olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta daudzveidīgo pielietojumu un izceļot olu svarīgo lomu cilvēku uzturā. Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” - iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.
12.okt 2020 Portāls nra.lv
Trīs pavāru restorānā "Tam labam būs augt" notika brančs par godu Pasaules Olu dienai, kurā Latvijas vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants dalījās savu iecienītāko olu ēdienu pagatavošanas noslēpumos ar mērķi popularizēt olas kā lielisku un daudzveidīgu uztura produktu.
8.okt 2020
Kēksiņu panna var ievērojami atvieglot ēstgatavošanu - tie noderēs ne tikai klasisko mafinu gatavošanā, atklāj "Rimi Gardēži".
8.okt 2020 LifeHacks.lv
Gardēde Signe Meirāne dalās ar sātīgu brokastu recepti.
17.sep 2020 Portāls nra.lv
Kad organizēt pārgājienu brīvā dabā, ja ne vasaras izskaņā? Septembris ir lielisks laiks, lai īstenotu tuvākas un tālākas pastaigas un pagūtu izbaudīt aizejošās vasaras sezonas burvību, iepazīstot Latvijas dabas rudenīgo vilinājumu, pirms tā dodas garajā ziemas miegā. Šefpavārs Dzintars Kristovskis ir apkopojis piecas svaigu un sātīgu salātu receptes katrai gaumei, ko iesaka izmēģināt šoruden, nodrošinoties ar pārgājienam nepieciešamajām enerģijas rezervēm un atklājot vēl nebijušas garšu kombinācijas.
5.sep 2020 Portāls nra.lv
Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!
30.aug 2020 Portāls nra.lv
Vasaras mēneši jau tradicionāli nav iedomājami bez sezonālām garšas buķetēm, ko celt galdā gan ikdienā, gan svētku reizēs un ar ko papildināt ikvienu maltīti. Turklāt šobrīd, kad grila un piknika sezona rit pilnā sparā, dažādas gaļas un veģetāro ēdienu piedevas kļūst sevišķi aktuālas. Tādēļ, iedvesmojot jauniem eksperimentiem virtuvē, pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka trīs visā pasaulē iecienītu un viegli pagatavojamu mājas mērču receptes, kas kalpos par lielisku alternatīvu ierastajām zivs, gaļas un dārzeņu piedevām un ar ko prasmīgi atsvaidzināt vasaras ēdienreizes. Viņaprāt, tieši mērce ir ikviena ēdiena galvenā sastāvdaļa, kas ļauj to viegli pielāgot katrai gaumei, piešķirot maltītēm restorāna cienīgu pēcgaršu.
23.jūl 2020 Portāls nra.lv
Vasara ir ogu laiks un tieši tāpēc Rimi Bērniem ekspertes Lība un Sāra Smildziņas izmēģina trīs dažādu saldēdienu receptes, izmantojot ogas. Pagatavo saldējuma kokteili, aveņu un baltās šokolādes vafeles, ogu sorbertu un pārsteidz ar jaunām garšām gan mājiniekus, gan ciemiņus kādā dārza ballītē.
22.jūl 2020 Rimi Latvija/Youtube