Receptes

16.dec 2023
Brīvdienās pusdienoju vienā no Michelin guide ieteiktajiem restorāniem. Un tā piedāvājuma vienkāršība mani patīkami pārsteidza. Pajautāju restorāna šefam, kā viņam radās ideja piedāvāt tik vienkāršus un tai pašā laikā izcilus un sabalansētus ēdienus. Viņa atbilde bija īsa: “Mūsdienās esam tik aizņemti, ka nav nepieciešams pilns ledusskapis ar produktiem, lai pagatavotu gardu un veselīgu maltīti”.
3.dec 2023
ASV un citās zemēs, kur Ziemassvētkus sagaida 25.decembrī, ir brīnišķīga tradīcija  - pēc dāvanu iesaiņošanas kopīgi gatavot pankūkas. Tradicionāli tās ir piparkūku pankūkas.
29.okt 2023
Domājot par gada tumšāko laiku, uzrunāju vienu no ēdienu recepšu aizraujošākajām radītājām Noru Sveci, lai uzzinātu, kā sabalansēt maltītes un kādus knifiņus pielietot virtuvē, lai ēdiens būtu gan gards, gan arī veselīgs.
24.okt 2023
Rudens nepelnīti tiek pielīdzināts drūmajam gadalaikam. Vakari kļūst garāki, saule spīd mazāk. Bieži vien rudens vakari tiek saukti par drēgnajiem. Lai arī kāda realitāte valdītu ārā, mājās vienmēr var radīt svētku sajūtu.
25.jūl 2023
Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar gardu un aukstu saldējumu. Saldējuma pagatavošana var būt pavisam vienkārša un nav nepieciešamas daudz sastāvdaļas.
5.jūl 2023
Latvija un Igaunija varētu vienoties par savstarpēju e-recepšu apkalpošanu veselības aprūpes sistēmās un kopīgi veidot akcīzes preču politiku, tiekoties ar Latvijas veselības ministri Līgu Meņģelsoni (AS), piedāvājis Igaunijas vēstnieks Latvijā Ēriks Marmei.
3.mai 2023
Daudzi ir pārliecināti, ka pasta ir kalorijām bagāts produkts, ko nevar ēst tie, kuri vēlas notievēt. Taču, kad aktrise Sofija Lorēna teica, ka pasta ir viņas mīļākais ēdiens, ko gatavo katru dienu, viņa nemaz nekoķetēja. Tā Itālijā rīkojas daudzi. Turklāt itāļi nav pasaules resnākā nācija. Kāds tad ir viņu noslēpums?
1.mai 2023
Kā mēs visi zinam, francūžiem ir gurmānu un dzīves baudītāju slava. Viņi māk bez steigas, eleganti un šarmanti pavadīt laiku kopā ar tuvajiem sarunās un galvenais pie galda, jo vakara zvaigzne vienmēr būs ēdiens. Tā viņi pieraduši no bērnības, kur bērniem netiek gatavots atsevišķi, ļaujot izzināt garšu nianses un to dažādību, kā arī mācot ievērot galda kultūru.
11.apr 2023
Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.
10.apr 2023
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone dalās ar divām gardām ēdienu receptēm, kurās izmantot pāri palikušās Lieldienu olas.
30.mar 2023
Noteikti šī ir mana mīļākā zupa, kaut arī zupas gatavoju salīdzinoši reti, bet šai konkurentu nav. Tā ir sildoša un sātīga un lutina ar savu bagātīgo garšu buķeti.
11.mar 2023
Kad jūs pēdējo reizi gatavojāt zivi? Un šeit es nerunāju tikai par laša fileju. Šis ēdiens, šķiet, vēl joprojām tiek atstāts restorāniem, ja vien neesat audzis kādā no 497 km garās Latvijas jūras piekrastes ciemiem un pilsētām. Es esmu uzaugusi Madonā un tur zivis nebija mūsu ikdienas ēdienkartes pamatā.
8.mar 2023
Zemesriekstu sviests ir īsts gardums, to var izmantot gan brokastu ēdienos, gan smūtijos, gan pamatēdienos un tas lieliski noder kā uzkoda, kad jāsteidzas un pa rokai ir vēl kāds ābols vai banāns.
4.mar 2023
Staigājot pa piemājas Rimi, mēs varam vien nobrīnīties, ko tik nevar atrast veikalos, sen pagājis ir tas laiks, kad Rīgas veikalu plauktos gozējas tikai kartupeļi un burkāni. Ir gan batātes jeb saldie kartupeļi - gan oranži, gan violeti, ir interesanti puķkāpostu veidi, Japānas baklažāni, Briseles kāposti un dažnedažādākie augļi.
26.feb 2023
Kā dienu sāksi, tā arī to pavadīsi! Tāpēc ļoti svarīgi ir garšīgi, sabalansēti un sātīgi paēst brokastis. Tā ir neatņemama rīta rituāla sastāvdaļa un veids, kā iegūt enerģiju un labu garastāvokli visai dienai. Svarīgi, lai brokastīs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki un šķiedrvielas - tādu ēdienreizi mēs varam saukt par sabalansētu.
14.feb 2023
Gribi pārsteigt mīļoto ar gardu ēdienu? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vegāniska gratēna un sulīgas burkānkūkas recepti Valentīndienas vakariņām.
5.feb 2023
Izmēģināt uztura speciālistes Olgas Ļubinas veselīgo, veģetāro vakariņu receptes.
26.jan 2023
Par to, ka dārzeņi, graudi, pupas, rieksti un citi augu valsts produkti uzlabo pašsajūtu un dod ļoti daudz enerģijas, šķiet, ir dzirdējuši visi. Tomēr mūsu zināšanas ne vienmēr sakrīt ar praktisko rīcību, ko un kā izvēlamies ik dienu likt uz šķīvja. Kā soli pa solim mainīt paradumus un uzturā iekļaut arvien vairāk augu valsts produktu, stāsta kulinārijas entuziasts un vegāniskā dzīvesveida piekritējs Edgars Sanders.
20.jan 2023
Ja jaunā gadā esi apņēmies dzīvot veselīgāk un pamēģināt kaut ko jaunu, iespējams, ir īstais brīdis pamēģināt kādu veģetāro ēdienu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā receptes diviem sātīgiem veģetārajiem ēdieniem.
11.jan 2023
Barbekjū gatavošanas meistara Mo Keisona, kas vairāk pazīstams ar iesauku Lielais Mo, dalās ar divām vakariņu idejām.