Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.
Gaļas klaips ir cepts ēdiens no maltās gaļas, ko bieži pasniedz maizes klaipa formā. Lai gan daudzās klasiskajās gaļas klaipu receptēs galvenā sastāvdaļa ir liesa malta liellopa gaļa, var izmantot maltu cūkgaļu vai maltu tītaru. Diezgan izplatīta ir arī gaļas maisījuma izmantošana.
Pipars nāk klajā ar mūsdienu riekstiņu versiju. “Gadījās man riekstiņu formiņas. Un tad man gadījās recepte no oriģinālās riekstiņu pannas, no seniem padomju laikiem.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šādu zupu vēl nebija ēdis. “Esmu pārliecināts, ka arī tev tas būs atklājums. Ļoti netradicionāla, interesanta aukstās zupas versija. Es pat teiktu īsta latviešu aukstā zupa.”
Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.
Šī ir sāļš cukini siera pīrāgs, kas ir parocīgs, lai sagatavotu daudz cukīni šķēlītes, lai pasniegtu daudziem cilvēkiem, neraizējoties ar smalkmaizīšu formiņām. Ir ekonomisks un ir daudz noslēpto dārzeņu.
Virtuves huligāns Pipars piekrīt, ka laiks mūsdienās ir dārgs, tāpēc piedāvā recepti, kur 20 minūšu laikā ir iespēja pagatavot garšīgu maltīti visai ģimenei. Pārliecinies pats!
Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.
Šo pikanto cūkgaļu gatavo apmēram pusotru stundu, tāpēc jārēķinās ar pavadīto laiku pie plīts. Pasniedz kopā ar rīsiem vai latviskā variantā ar frī kartupeļiem.
Vasara no dārza sniedz aromātisku garšaugu un salātu pārpilnību. Tie ir ne tikai bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, bet sniedz arī svaigumu. Pētersīļi kalpo kā salātu pamatne, kam pievienoti tādi garšaugi kā dilles, piparmētras, baziliks, estragons un dažādi savvaļas augi – ja prot tos izmantot.
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.