Receptes

4.mai 2021
Brokastis mēdz dēvēt par svarīgāko dienas ēdienreizi, kaut arī bieži vien grēkojam, šo maltīti izlaižot. Bērni jau no mazotnes jāradina ēst brokastis.  Kad ir īstais brīdis uzticēties un ļaut bērnam pašam tās gatavot, skaidro Rimi Bērniem emocionālās labsajūtas un attiecību eksperte Iveta Aunīte, bet brokastu idejās dalās Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis.
8.apr 2021
Pagatavo šo leģendāro ballīšu uzkodu, kas atceļojusi pie mums no Meksikas, pāris vienkāršos soļos!
27.mar 2021
Britu šefpavārs Raiens Railijs ir izstrādājis īpašas receptes cilvēkiem, kuri pēc Covid-19 slimošanas laikā ir zaudējuši garšas sajūtu, ziņo CTV News.
25.mar 2021
«Lai arī deju nodarbības jau ilgāku laiku diemžēl notiek attālināti un ikdienā fiziskā slodze nav pārāk liela, neviens lieks kilograms, paldies Dievam, nav pienācis klāt,» saka pazīstamā sporta deju dejotāja un deju studijas «RV Studio» vadītāja Viola Abramova-Mailīte.
21.mar 2021
Brokastu ēdiens, kura dēļ ir vērts pamosties laicīgi!
9.mar 2021
«Tagad ir moderni skatīties, ko mēs ēdam, rēķināt, cik sveram, un vērtēt, kā izskatāmies. Ir jādzīvo līdzi laikam, tāpēc virtuvē cenšos būt pēc iespējas mazāk, jo tur vajag garšot un ēst, un tas iet labumā,» smaidot saka pazīstamais maizniekmeistars, labas maizes cienītāju un kārumnieku mīlētā zīmola «Lāči» radītājs un saimnieks Normunds Skauģis.
4.mar 2021
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
26.feb 2021
Bez saknēm, dārzeņiem, salātiem un garšaugiem nav iedomājams pilnvērtīgs ikdienas un svētku ēdiens. Tie ne tikai ir veselīgi, bet arī piešķir maltītei bagātīgu garšu. Dārzeņi un saknes ir ļoti daudzveidīgi krāsās, izskatā, garšās un konsistencē. Turklāt, atkarībā no pagatavošanas veida, tie maina garšas īpatnības. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka 3 dārzeņu receptes ikdienai un svētkiem.
photo_camera
14.feb 2021
«Tā kā dzīvojam desmit kilometrus no Ropažu centra un tuvākais veikals ir centrā, uz kuru nevar aizskriet katru mīļu brīdi, tad, lai pabarotu ģimeni, man mājās vienmēr ir viss un vēl ar rezervi,» saka vairāku TV šovu dalībniece Sarmīte Kukaine-Oleksāne. 26. janvārī viņa atkārtoti viesojās «Riga TV24» raidījumā «La dolce vita. Ar Roberto», bet nu savas neparastās kotletes vafeļu plāksnēs, viltotos mandarīnus ar vistas gaļu un sāļos «Rafaello» ar sieru, olīvām un krabju nūjiņām viņa piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem.
10.feb 2021
Universāls našķis, kas nav izgājis no modes jau gadiem – tās ir pildītās vafeļu trubiņas, kas šodien garšo tikpat labi kā bērnībā.
10.jan 2021
Zāļu verifikācijas sistēma, kas Latvijā ir izveidota zāļu drošuma pārbaudei un cilvēku aizsardzībai no viltotiem medikamentiem, pilnvērtīgi strādā jau teju divus gadus, un Latvijas Zāļu verifikācijas organizācijas (LZVO) rīcībā nav ziņojumu par potenciāliem zāļu viltošanas gadījumiem, tai skaitā par Covid-19 zāļu viltojumiem, informēja LZVO valdes priekšsēdētāja Inese Erdmane.
1.jan 2021
Šajos Ziemassvētkos nevarēsim klātienē apciemot savus mīļos un tuvos, bet neviens nav atcēlis iespēju iepriecināt viņus ar dāvanām. Ar mīlestību cepti našķi, kas radoši iesaiņoti un piegādāti, ievērojot drošības pasākumus, ir lielisks risinājums!
31.dec 2020
Zane Grēviņa, gardēžu aprindās plašāk pazīstama kā Našķoties Zane, popularitāti ir iemantojusi ar savu recepšu blogu naskoties.com, kā arī noderīgiem virtuves padomiem sociālajā tīklā Instagram, kur Zanei seko vairāk nekā piecdesmit tūkstoši cilvēku. Zanes pirmā grāmata “Našķoties” dienasgaismu ieraudzīja 2019. gadā un tika atzīta par pagājušā gada pirktāko grāmatu Latvijā, bet neskatoties ne uz ko Zane ir vienkārša un sirsnīga meitene, kura uzskata, ka “mīlestība iet caur vēderu.”
22.dec 2020
Ziemassvētku laiks šogad sola daudz brīvdienu un nesteidzīgus prieka mirkļus kopā ar savējiem, tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone ir sagatavojuši divas Ziemassvētku laika ēdienu receptes. Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process - laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!
21.dec 2020
Laikā, kad ierastā kārtība ir mainīta un svētkus pavadīsim mierīgākā ritmā, kā ierasts, sadarbībā ar ēdienu un garšu entuziasti Māru Poli piedāvājam palutināt sevi un savus mīļos ar plucinātu jēra gaļu ar pastinaku un kartupeļu biezeni, liellopu gaļas un stiltonas siera pīrāgu un saldajā – tumšās šokolādes cepumu un saldējuma sendviču!
20.nov 2020
Gardu deserta īstenās ziemas noskaņās iesaka pazīstamā gardēde un uzņēmēja Liene Zemīte.
photo_camera
19.nov 2020
Ar ēdienu blogeri Piparu (Roju Puķi) tiekos kafejnīcā, un pēc mūsu sarunas kāda netālu sēdošā sieviete apjautājas, ar kādu labdarību jaunietis nodarbojas. Viņa neticīgi skatās, kad saku, ka puisim ir tikai 15 gadu. Jā, viņš savu blogu sāka rakstīt deviņu gadu vecumā, un šogad klajā nāks Pipara recepšu grāmata.
18.nov 2020
Latvijas dzimšanas diena šogad jāpavada mājās kopā ar savējiem – lai svētku galds būtu gardiem, veselīgiem un skaisti noformētiem ēdieniem pilns, šīs ir divas viegli pagatavojamas receptes, kas lieliski garšos un piešķirs svētku galdam īpaši patriotisku burvību!
31.okt 2020
Lai arī mazajiem Halovīna svinētājiem šie svētki tradicionāli asociējas ar lielu daudzumu saldumu, tāpēc šie būs daudz veselīgāki, bet ne mazāk skaisti Helovīna gardumi.