Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_downwardReceptes

Pārtika ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām mūsu ikdienas budžetā, taču par spīti tam Eiropas Savienībā vidēji viens cilvēks gadā izmet 173 kilogramus pārtikas. Tādēļ ir nepieciešams mainīt pārtikas lietošanas paradumus un gada sākums ir lielisks atskaites punkts, lai sāktu piepildīt vienu no apņemšanām - jēgpilnāku pārtikas produktu izmantošanu tā, lai pēc iespējas vairāk no iegādātā tiek izlietots, nevis izmests. Maize, kā zināms, ir goda vietā katra Latvijas iedzīvotāja mājās, taču bieži gadās, ka nopirkto maizi nepagūstam izlietot. Kā no tā izvairīties?
15.jan 2020 LifeHacks.lv
Šī pankūkpica tieši tā arī garšos - kā sāļās pankūkās un picas krustojums. Tās lielākā priekšrocība - pagatavojama 15 minūšu laikā un bez cepeškrāsns.
12.jan 2020 Ilze Šteinfelde
At­bil­sto­ši ne­dē­ļas die­nām mai­nās mū­su or­ga­nis­ma iek­šē­jais bi­olo­ģis­kais ritms, fi­zi­olo­ģis­ko fun­kci­ju ak­ti­vi­tā­te, sav­star­pē­jā sais­tī­ba ar pla­nē­tu vib­rā­ci­jām – jo arī kat­rai ne­dē­ļas die­nai ir savs aiz­gād­nis, de­be­su spī­dek­lis. Va­rat pa­mē­ģi­nāt ēst sa­ska­ņā ar ne­dē­ļas pla­ne­tā­ra­jiem rit­miem. Lūk, daži ieteikumi iedvesmai.
12.jan 2020 Sarmīte Karlšteina
Ja jaunajā gadā esi spēris varonīgu soli un savā ēdienkartē atteicies no pievienotā cukura un rūpnieciski ražotajiem saldumiem, tomēr pēkšņi sakārojas kādu konfekti – apēd vienu dateli.
11.jan 2020 Ilze Zonne
Citronam piedēvē kulinārijā visbiežāk izmantotā citrusaugļa slavu. Vismaz mūsu platuma grādos tam jāpiekrīt. Citrons vienlīdz labi iederas gan karstā tējā ar medu, gan atspirdzinošā dzērienā ar ledu.
5.jan 2020 Ilze Zonne
Labi pagatavota zivs, kas visiem garšo, var kļūt par programmas naglu vēlīnās Vecgada pusdienās, un arī aukstajā galdā zivis var pasniegt. Plašā sortimentā vai tikai simboliski – tas atkarīgs no ēdāju gaumes.
27.dec 2019 Ilze Zonne
Svētku laikā ceļam galdā receptes, kas liek atminēties bērnības laikus. Saldā brunete jeb saldā desa ir viena no vienkāršāk pagatavojamiem un gardākajiem svētku desertiem. Atminies bērnības garšu un pagatavo arī Tu!
23.dec 2019 Portāls nra.lv
Ziemassvētki ir noskaņu laiks, kad īpaši ievērojam dažādas tradīcijas, gan izrotājot māju, gan gādājot dāvanas, gan svinot svētkus. Ievērot tradīcijas ir skaisti, taču tas nenozīmē, ka svētku galdā ik gadu jāliek vieni un tie paši ēdieni. Lai pārsteigtu sevi un savus mīļos, Rimi Gardēži, šefpavārs Normunds Baranovskis un Latvijas gardāko stāstu meistare Ilze Jurkāne, piedāvā trīs izcili gardas un vienkāršas receptes, ko šogad celt Ziemassvētku galdā.
23.dec 2019 LifeHacks.lv
Gadumija jau tuvojas! Lai gan pirmais sniegs milzīgas kupenas nav sanesis, sācies adventes laiks, kad mājās smaržo mandarīni, ielās parādās mirdzošās lampiņas un cilvēki sāk skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Gadumija ir īpašs mirklis, ko sagaidām, saskandinot glāzes. Tas, vēlot laimi jaunajā gadā, pieder pie lietas, tomēr īsti vietā būs arī kaut kas ēdams. Atkarībā no situācijas tas var būt ilgi un rūpīgi gatavots vai pavisam vienkārši un ātri sagādāts.
17.dec 2019 Zenta Sokolova
12.dec 2019 Rimi Latvia/Youtube
7.dec 2019 Rimi Latvia/Youtube
Latviešu grupas ”Flame and The Rolltones” mūziķis un radio balss Atis Zviedris gatavs izmantot šo pirmssvētku laiku, lai padalītos ar gardām svētku receptēm.
4.dec 2019 Lelde Veinberga
Pārnākot mājās, šajā aukstajā laikā gribas nesteidzīgi iemalkot ko siltu un gardu. Atkal kafiju vai paciņtēju – nu cik var? Nav taču nekur jāskrien, jo īpaši nedēļas nogalē, tāpēc varam savu vakara dzērienu nesteidzīgi pagatavot un tikpat nesteidzīgi izbaudīt. Tas sasilda, palīdz aizgaiņāt dienas nogurumu un spriedzi.
30.nov 2019 Ilze Zonne
Mēdz teikt: lai iznāktu patiešām labs vīns, vīnogām jāaug tādās zemēs, kur gadā ir vismaz simt saulainu dienu. Mums šajā ziņā nav veicies, tomēr tas nenozīmē, ka neprotam vīnu baudīt un to novērtēt. Vēl kāds laiciņš atlicis, lai izvēlētos piemērotus vīnus iecerētajām maltītēm gada nogales ballītēs, arī dāvanām un, protams, saskandināšanai, sagaidot jauno gadu.
21.nov 2019 Zenta Sokolova
Neatkarīgi no tā, kādas mums katram ir 18. novembra svinēšanas tradīcijas, tajās noteikti ir vieta arī svētku maltītei, un šī ir tā reize, kad jo īpaši gribas celt galdā ēdienus no Latvijā audzētiem un ražotiem produktiem, atcerēties vecās, labās receptes vai, gluži otrādi, pagatavot no tradicionālām izejvielām kaut ko netradicionālu.
16.nov 2019 Zenta Sokolova
4.nov 2019 Rimi Latvia/Youtube
Sākoties rudens sezonai, daudzi no mums pārtrauc doties piknikos un baudīt maltītes dabā, lai arī joprojām labprāt pavadām laiku svaigā gaisā. Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar Mežpils alu piedāvā trīs rudenīgas un bagātīgas receptes, kuras arī dzestrākos laikapstākļos palīdzēs sasildīties un izbaudīt gatavošanas prieku ārpus telpām.
2.nov 2019 Portāls nra.lv
Izrādās, ka no dārzeņiem un augļiem var uztaisīt laivu, pūci, aitu ganāmpulku, kā arī cilvēciņus. Kā? Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa parādīs, kā izveidot gardas dārzeņu un augļu kompozīcijas, kas labi piestāvēs ballīšu galdam.
31.okt 2019 Rimi Latvia
Ķirbjiem allaž tiek daļa no rudens krāsu košuma – dažādu toņu dzelteni, oranži, brūngani vai lāsumaini kā rudens lapas tie ieņem arvien redzamāku vietu Rīgas Centrāltirgus stendos. Kamēr dārzkopji steidz iepazīties ar jaunumiem ķirbju izstādē, citi dodas uz tirgu rudenīgai maltītei piemērotāko ķirbju meklējumos.
25.okt 2019 Zenta Sokolova