Uztura speciāliste atklāj, kura produkta lietošana palīdz ilgāk saglabāt jaunību

© pexels.com

Uztura speciāliste Zinaida Medvedeva norāda, ka eļļas, kas ir nepiesātināto tauku avots, palīdz pagarināt organisma jaunību, raksta "Medicina2.0".

"Daudzi pētījumi pierāda, ka nepiesātinātie tauki uzlabo ādas kvalitāti, kā arī samazina grumbu un dziļu rievu rašanos," sacīja Krievijas Pētniecības un attīstības centra "Veselīgs uzturs" izpilddirektore Zinaida Medvedeva.

Eksperte atzīmēja, ka nerafinēta, neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa ir īpaši bagāta ar nepiesātinātajiem taukiem. Medvedeva skaidro, ka tās lietošana palīdz metabolismam un uzlabo enerģijas līmeni, kas ir viens no raksturīgākajiem jaunības parametriem.

Tāpat speciāliste norāda, ka produkti, kas organismam nodrošina augu taukus un taukos šķīstošos vitamīnus, palīdz ilgāk saglabāt jaunību.

Šajā ziņā ideāli ir avokado un rieksti. Tāpat jaunību ilgāk palīdz saglabāt citrusaugļi, ogas, skābēti kāposti un melnā šokolāde.

Dīvaini

Rīdziniece Jūlija pirms nedēļas kopā ar 11 gadus veco dēlu devās uz tirdzniecības centru “Olimpia”, lai iegādātos zēnam drēbes skolai. Pēc nogurdinošas iepirkšanās Jūlija nolēma ieturēt pusdienas veikala ēdināšanas zonā, kur viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums, vēsta "Bez Tabu".