"Šis ir visu laiku lielākais spļāviens tautas sejā," kārtējo reizi Siliņa ar saviem izteikumiem izraisa sabiedrības dusmas

© Kaspars Krafts/MN

Tā kā sabiedrībā viesmīļu piesaiste nav populāra, ministri paši tērēs savu laiku ceļā pēc kafijas valdības sēdes laikā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjerministre atgādināja, ka tā esot bijusi Valsts kancelejas direktora Raivja Kronberga iniciatīva. "Viņš vēlējās ļoti ilgā un garā sēdē, līdzīgi kā Eiropā, arī vismaz ministriem netērēt savu algas daļu un savu laiku, ejot pēc kafijas, lai viņi varētu koncentrēties ļoti izaicinošiem jautājumiem Ministru kabinetā," teica Siliņa.

Šie izteikumi asi tiek kritizēti sabiedrībā. Cilvēki iesaka ministriem, piemēram, izdalīt pamperus, jo taču katra minūte svarīga, lai strādātu valsts un tautas labā. Tāpat cilvēki atgādina, ka eksistē taču termokrūzes, termosi - nav pats glamūrīgākais risinājums, bet allaž karsta kafija pie rokas un lielā daudzumā.

Der arī atgādināt, ka pavisam nesen vietnē “X” komentāru vētru izraisīja ekrānuzņēmums no Ministru kabineta sēdes. Tajā redzams, kā ministri garlaikoti klausās Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka runu, vienlaikus pievēršoties blakus nodarbēm, piemēram, "sēž telefonā". Varēja negarlaikoties, bet aiziet pēc kafijas....

Starp citu, šī nav pirmā reize, kas E. Siliņa ar saviem izteikumiem nokaitina tautu. Piemēram, tracis bija arī par viņas izteikumiem - ja jau cilvēks var atļauties ceļot, 60 eiro par pasi viņš var samaksāt.

Žurnālists Lato Lapsa: Jūs joprojām domājat, ka stāsti par Mariju Antuaneti ir izdomāti? Un krievu teiciens “iz grjazi v kņazi”?

Žaklīna: Nabadziņi "tērēs laiku paši". Nez, kā privātie tērē laiku, paši nepaspējot pat dažreiz paēst, lai nopelnītu naudu, kuras daļu jūs atņemat, lai saņemtu savas pārmaksātās algas par darbu, ko veicat ar totālu brāķi jau gadiem? Pašiem pakaļa, redz, jāpaceļ kafijai. Neredzēta arogance!

Velga: Ka tik ministriem zābakzoles nenodilst!

Trakums: Man jau šķiet, ka vajadzēja ieviest arī kādu kas apstaigā visus ar spaini, lai pēc kafijas dzeršanas nav jātērē savs laiks iešanai uz ķemertiņu.

Bijusī izglītības ministre Anita Muižniece: Nu, šis ir kronis, goda vārds. Tiem,kuri nezina - turpat MK sēžu zālē aiz durtiņām ir (kādreiz bija?), jā, pavecs kafijas aparāts, kur bija iespēja pašiem savu kafiju uztaisīt. Baigi neatceros, ka laiks dikti tiktu tērēts vai kāds būtu bijis ļoti apgrūtināts to podziņu piespiest.

Mūziķis Ainars Mielavs: Izaicinu - uzaicinu Siliņu un draugus iegādāties termosus! TC "Alfa" šobrīd lielas atlaides. Es tikko nopirku par 14 eiro ar kapeikām.

Arvils: Manuprāt, šis ir visu laiku lielākais spļāviens tautas sejā.

Slavenības

Realitātes šovā "Slavenības. Bez filtra" Magone Liedeskalna ir apņēmības pilna beidzot iemācīt bērniem mest atkritumus tam paredzētā vietā - miskastē. Kā izrādās, Magones mājās atkritumu tvertne nav izmantota vismaz trīs gadus.