Eksperts atklāj iemeslu, kāpēc Krievija neizmantos kodolieročus: “iemesls ir visnotaļ interesants”

© Unsplash

Ukrainas žurnālists, kara analītiķis un bruņoto spēku brīvprātīgais Kirils Sazonovs uzskata, ka krievi baidās izmantot kodolieročus, jo nezina, kādā stāvoklī tie atrodas, vēsta dialog.ua.

Ja Kremlis varētu, tas jau sen būtu izmantojis kodolieročus, apgalvo Sazonovs. Tāpēc pat tad, ja Ukraina saņems atļauju un ar Rietumu raķetēm dos triecienu pa militārajiem objektiem Krievijas dziļumā, tad arī šajā gadījumā Putins, visticamāk, neriskēs izmantot kodolieročus.

Šis fakts atklājies Kirila Sazonova sniegtajā intervijā medijam “Novin Factory” un tās ietvaros Ukrainas bruņoto spēku brīvprātīgais atbildēja uz jautājumu, kāda būtu Krievijas reakcija uz Rietumu raķešu triecieniem viņu teritorijā?

Ļaujiet Krievijai uz sevi izmēģināt kodolieročus. Kāpēc Krievija faktiski neizmanto kodolieročus, kaut gan varēja to darīt jau sen? Kāpēc viņi neveic šos izmēģinājumus? Jo viņi nezina, kāds patiesībā ir viņu kodolspēku stāvoklis.

Pēc tam Sazonovs izteica argumentu par labu tam, ka no Krievijas kodolieročiem nav jābaidās: “Krievi teica, ka viņiem noliktavās ir tūkstošiem tanku, kāpēc viņi nemet šos tūkstošus tanku kaujā? Jo šie tanki ir izjaukti, apzagti, bojāti u.t.t. Sākumā tos lēnām salaboja un tagad vēl lēnāk tiek laboti kodolspēki, tikai neviens tos nav pārbaudījis. Neviens nezina, kur lidos viņu raķetes un vai lādiņš var eksplodēt palaišanas brīdī, un krievi to ļoti labi saprot.”