Beidzot atklāj, cik izmaksāja jauniešu atvešana no Spānijas

© Depositphotos

Bija vajadzīgs vairāk nekā mēnesis, lai beidzot tiktu atklāts, cik izmaksāja jauniešu repatriācija no Spānijas. Iztērētā summa ir 82 000 eiro.

Žurnālists Lato Lapsa 16. septembrī saņēma rakstisku atbildi no Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), kurā norādīts, ka repatriācijas organizators 147 personu atgādāšanai uz Latviju izlietoja 81 693 eiro. Transporta izmaksas veidoja 75 000 eiro, izmitināšana - 6300 eiro.

Ekrānšāviņš

Izmaksas pašreiz ir sedzis repatriācijas organizators. PTAC arī skaidro, ka repatriācijas izmaksas tiek segtas no īpaša fonda, kas sastāv no tūrisma operatoru ikgadējām licences maksām. Starp citu, šobrīd šajā fondā ir vairāk nekā 80 000 eiro.

Jau ziņots, ka augusta sākumā publiskajā telpā parādījās ziņa, ka Spānijā “iestrēguši" vairāk nekā 100 bērnu un jauniešu, kuri ar "Fisom" bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē. Līdz apsolītajām izklaidēm un atpūtai šajā braucienā viņi netika.

Līdz ar bērnu un jauniešu atgriešanos mājās “TV3 ziņās” izskanēja informācija, ka jauniešu repatriācija valstij varētu būt izmaksājusi ap 100 000 eiro. Tas izraisīja lielu dusmu vilni sabiedrībā - cilvēki vēlējās zināt, kā šāda milzu summa radusies.

Augusta vidū portāls "nra.lv" interesējās par izmaksām, taču tobrīd PTAC vēl skaidru atbildi nesniedza. Raksts lasāms šeit - “Mums nekas nav slēpjams,” PTAC skaidro, kāpēc joprojām nav atklātas Spānijā "iestrēgušo" jauniešu repatriācijas izmaksas.

Svarīgākais