"Kadirovieši" sarīko apšaudi pie Kremļa un sagrābj “Wildberries” biroju - nogalināts cilvēks, un ir ievainotie

© Pixabay.com

Krievijas mediji ziņo, ka “kadirovieši” vairākās vietās Maskavā sākuši uzbrukumus.

Šāvienu trokšņi esot bijuši dzirdami Kremļa tiešā tuvumā, pašā Maskavas centrā. Mediju sniegtā informācija liecina, ka “Kadirova vīri” biznesa centrā, kur atrodas tirdzniecības platformas “Wildberries” galvenais birojs, sarīkojuši asiņainu biznesa pārdali un izrēķināšanos.

Konflikta vietā ieradās Krievijas drošības spēki un policisti. Aculiecinieku uzņemtajos kadros bija redzams, kā ātrā palīdzība aizveda vienu likumsargu - Krievijas mediji ziņo, ka policistam iešauts kājā. Kopumā cietuši trīs policisti, un viens cilvēks nogalināts.

“Wildberries” ziņoja par viena no uzņēmuma īpašniekiem - Vladislava Bakalčuka - mēģinājumu "nelegāli iekļūt" uzņēmuma birojā.

Viņa sieva Tatjana Bakalčuka, kura centusies pārņemt vīra biznesu, paziņoja, ka cilvēku grupa, kuru vadīja Vladislavs Bakalčuks, Sergejs Anufrijevs (uzņēmuma līdzdibinātājs) un Vladimirs Bakins (bijušais “Wildberries Bank” direktoru padomes priekšsēdētājs), mēģināja sagrābt biroju Maskavā.

Iespējams, ka uzbrukums bija Bakalčuka atbilde uz sievas mēģinājumu pārņemt biznesu, un pēc palīdzības viņš vērsās pie Kadirova, izmantojot šaujamieročus pašā Maskavas centrā, netālu no Kremļa.