LV Blogeri

11.mar 2021
Es cepu šos cepumus ar kokosriekstu un kanēļa pildījumiem. Taču katrs var ļaut vaļu fantāzijai un cepumus pildīt ar kādu citu savu iemīļoto pildījumu, vai arī iztikt bez pildījuma - tikai ar cukuru.
4.mar 2021
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
3.mar 2021
Šos gardos keksiņus iemācījos gatavot "Rīgas Dzirnavnieka" maizniekmeistara Edgara Gāvīša vadītajā meistarklasē. Recepeti radījusi kūku eksperte Nataļja Lagzdiņa.
1.mar 2021
Šāda rulete brīnišķīgi iederēsies uz pavasarīgi noformēta galda.
21.feb 2021
Covid-19 pandēmijas dēļ aizvien biežāk cilvēki pavada laiku dabas takās un mežos. Lielāka rosība ir novērojama arī celtniecībā un remontdarbos, bet kā ir ar dārza darbiem? Žurnāls »Vakara Ziņas« uzklausīja trīs dažādus viedokļus un pieredzes.
20.feb 2021
Gatavojoties pavasarim (un vasarai), bieži vien cītīgāk sākam sekot līdzi tam, ko ēdam, lai silto laiku sagaidītu lieliskā formā. Taču lieliska forma nenozīmē atteikšanos no kūkām.
16.feb 2021
Šogad varam droši teikt – pie mums ir pasakaina ziema un brīnišķīgs ziemas sporta aktivitāšu piedāvājumus. Tomēr tiem, kas tikai vēlas spert pirmos soļus slēpošanas vai snovošanas apguvē kādā no Latvijas kalniem, šobrīd var rasties aizķeršanās ar piemērota apģērba iegādi, jo klātienē to nav iespējams izdarīt. Aktīvā dzīvesveida piekritēja Dace Alpa dalās padomos,kā izvēlēties slēpošanas un snovošanas apģērbu bez piemērīšanas.
15.feb 2021
Pašgatavotas konfektes, kurās var paslēpt dažādu pildījumu, piemēram, riekstus, kompota ķiršus, sukādes, rozīnes, rumā mērcētas plūmes, marmelādes gabaliņus. Tā kā konfektes top no gatavajiem vafeļu cepumiem, tad to gatavošana ir vienkārša un ātra.
photo_camera
14.feb 2021
«Tā kā dzīvojam desmit kilometrus no Ropažu centra un tuvākais veikals ir centrā, uz kuru nevar aizskriet katru mīļu brīdi, tad, lai pabarotu ģimeni, man mājās vienmēr ir viss un vēl ar rezervi,» saka vairāku TV šovu dalībniece Sarmīte Kukaine-Oleksāne. 26. janvārī viņa atkārtoti viesojās «Riga TV24» raidījumā «La dolce vita. Ar Roberto», bet nu savas neparastās kotletes vafeļu plāksnēs, viltotos mandarīnus ar vistas gaļu un sāļos «Rafaello» ar sieru, olīvām un krabju nūjiņām viņa piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem.
6.feb 2021
Augļu sorbetam var izmantot visdažādākas ogas un augļus. Ja sorbetu gatavo jau no sasaldētām augļiem vai ogām, tas ir gatavs pāris minūtēs. Saldummīļi blenderēšanas sākumā var pievienot kādu saldinātāju, taču, ja vismaz puse no sastāva ir banāns, tad var iztikt arī bez cukura pievienošanas.
29.jan 2021
Gards un sātīgs pīrāgs brokastīm vai vakariņām. Pildījumu katrs var variēt pēc savas patikas.
25.jan 2021
Šādā, neparastā veidā pagatavoti kartupeļi, garšo kā tvaicēti. Savukārt asumiņu piešķir žāvējums un sīpoli.
17.jan 2021
Šķidrums, kurā ir konservētas pupiņas vai zirņi, parasti tiek izliets. Taču šo šķidrumu, ko sauc par aquafaba, var izmantot kulinārijā kā olu baltuma aizstājēju. Neviens no tiem, kuriem devu garšot šos cepumus, nespēja uzminēt visas sastāvdaļas. Šokolādi un mandeles lielākā daļa sagaršoja, bet, kad teicu, ka tajos ir arī šķidrums no konservēto zirņu burciņas, gandrīz visi neticīgi grozīja galvu.
11.jan 2021
Ķirbis ruleti padara skaisti dzeltenu un sulīgu.
5.jan 2021
Lai gan gada nogales lielākie svētki jau aiz muguras, tas neliedz saglabāt svētku sajūtu kaut vai garšas ziņā. Ziemas vakaros palutinās un ļaus sasildīties gards kakao.
3.jan 2021
Šo šokolādes glazūru varēsi izmantot savām svētku kūkām. Turklāt tas nemaz nav tik sarežģīti, kā sākumā varētu šķist.
31.dec 2020
Šo recepti atradu strap slavenā britu šefpavāra Džeimija Olivera receptēm.Tiesa, tā ir nevis viņa, bet gan viena no viņa atzīto autoru - Mereditas Stīlas - receptēm. Pats Džeimijs priekšroku dod šokolādes piena punšam.
12.dec 2020
Vecmāmiņas laika recepte, kas transformēta modernā versijā. Arī šiem kumosiņiem labak izmantot baltmaizi, kas jau ir nedaudz apžuvusi. Tā neiesūks tik daudz taukvielu un arī " kumosiņš" būs stingrāks.
10.dec 2020
Nekas nav labāks par šokolādi! Un, ja vēl tas ir kārtīgs šokolādes biskvīts - laime garantēta. Izmēģini šī šokolādes biskvīta recepti saviem svētku meistardarbiem.
17.nov 2020
Mūsdienās Sarkano samta kūku cep, izmantojot krāsvielas. Taču senatnē to gatavoja, kā krāsvielu izmantojot bietes. Izmēģināju aptuveni 7 dažādus variantus ( bietes un dzērvenes, bietes un brūklenes, svaigas bietes, vārītas bietes utt), mēģinot atrast vislabāko kombināciju, lai nevajadzētu izmantot krāsvielas. Šis ir pagaidām labākais variants - krāsai izmantot bietes un kazenes.
10.nov 2020
Sācies novembra svētku laiks. Šodien vēl iespējams paspēt nosvinēt Mārtiņus, bet jau rīt atzīmējama Lāčplēša diena, bet pēc nedēļas klāt būs 18. novembris, tāpēc svētkos palutini sevi un sev mīļos ar marcipāna kūku.
4.nov 2020
Vienkārši un ātri pagatvojama vista. Ne velti šo metodi sauc par vecpuišu metodi.