Laika gaitā, lietojot ikdienā dažādus kristāla traukus, ja nav pieejama trauku mazgājamā mašīna, tie var zaudēt savu mirdzumu. Mazgājot tos vien ar trauku mazgājamo līdzekli un švammīti, var neizdoties tos padarīt spožus. Ja arī jums mājās plauktā stāv nespodri kristāla trauki, tad šis triks jums noderēs.
Līdz Lieldienām palikušas vairs tikai astoņas dienas, tāpēc laiks sākt domāt, kādā krāsā šogad krāsosim olas. Populārākā metode, protams, ir krāsot olas sīpolu mizās. Citi izvēlas par labu veikalos nopērkamajām krāsām, lai iegūtu krāsainas olas, taču ir arī daudzi citi veidi, kā iegūt krāšņas olas, izmantojot dabīgas sastāvdaļas.
Veikalos pieejams plašs klāsts dažāda veida majonēžu. Majonēzi varam gatavot arī mājās paši, tas nemaz nav sarežģīti, dārgi un ļoti laikietilpīgi. Ierasti, gatavojot majonēzes paša spēkiem, receptes vēsta, ka ir jāizmanto jēlas olas. Bet ne šajā gadījumā!
Šoreiz Lifehacks.lv komanda nolēma izmēģināt jaunu recepti, liekot lietā olīvas! Reizēm pēc viesu uzņemšanas paliek pāri dažādas uzkodas, piemēra, olīvas. Lai tās nemētātos ledusskapī un pēc laika nebūtu jāmet ārā, tādējādi izšķērdējot pārtiku, nolēmām izmēģināt recepti, kurai derēs olīvas, kas vientuļi gaida savu pielietojumu ledusskapī!
Brokastu maizītes, kā brīvdienās, tā arī darba dienu rītos, nav iedomājamas bez sviesta. Lai varētu pagatavot gardas sviestmaizes, sviests no ledusskapja jāizņem laukā laicīgi, citādāk to būs ļoti grūti vai pat neiespējami vienmērīgi uzziest uz maizes.
Ikdienā regulāri nēsājot zelta rotaslietas, tās laika gaitā var mainīt savu mirdzumu un krāsu. Lai atgūtu rotu iepriekšējo mirdzumu, lieti var noderēt alus. Tā vismaz vēsta internets. Pārbaudīsim šo metodi - vai tiešām ar alu var zelta rotaslietas atkal padarīt mirdzošas?
Svētki ir aizvadīti, taču daudzi vien noteikti joprojām izjūt sekas pēc garajām brīvdienām un lielajiem svētkiem, kad, visticamākais, tika ēsts par daudz un malkoti dažādi dzērieni. Šī sula būs izcils dzēriens ar kuru attīrīt savu organismu un veicināt labāku gremošanas sistēmas darbību.
Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?
Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!
Vai zinājāt, ka mājās Grieķu jogurtu vai bezpiedevu jogurtu var pavisam vienkārši pārvērst par sāļās karameles jogurtu? Tam būs nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika tā gatavošanā!
Ja tiek runāts par brīvdienu rītu brokastīm, daudziem prātā "iešaujas" pankūkas. Katrā mājā ir sava īpašā pankūku recepte. Gardās brīvdienu brokastu pankūkas bieži vien satur daudz cukura, kas nodrošina to patīkamo garšu. Taču ir iespēja pagatavot arī gardas un veselīgas pankūkas, neizmantojot cukuru! Kā? Tūlīt uzzināsiet!
Šis ir tas brīdis, kad ikvienam no mums vajadzētu parūpēties par sevi, savu veselību un imunitāti, lai drēgnajā laikā nesaslimtu. Imunitāti var dažādi stiprināt. Viens no veidiem - dzert veselīgus, vitamīniem bagātus dzērienus. Šoreiz Lifehacks.lv komanda iesaka pagatavot C vitamīna bagātu imunitātes dzērienu.
Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.
Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.
Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.
Kā jau tas pieklājas kabaču laikā, kad to ir tik daudz, tad laiks eksperimentēt ar dažādām receptēm. Ja šovasar jau esat pagatavojuši visas tradicionālās kabaču receptes, tad nekas cits neatliek, kā meklēt jaunas. Sāļo uzkodu piekritējiem šī recepte varētu iet pie sirds!
Zemesriekstu sviestu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. To var pievienot klāt putrām, gatavot saldos ēdienus (cepumos, saldējumā, kūkās u.c.), dažādas mērces un pat pievienot klāt smūtijiem. Veikalos šis sviests mēdz būt visai dārgs, maciņam draudzīgāk būs, ja to pagatavosiet mājās pats!
Vasaras laikā, kad plaši pieejami daudz un dažādi gardi augļi, ogas un dārzeņi, ir īstais laiks dažādiem garšu eksperimentiem. Šoreiz Lifehacks.lv komanda, gatavojoties nākamās nedēļas prognozētajai +30 grādu tveicei, nolēma pagatavot atsvaidzinošu desertu - rabarberu sorbertu.