EKSPERIMENTS. Neparastā Līgo svētku uzkoda ar Jāņu sieru

© Dmitrijs Suļžics/MN

Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir Jāņu vai ķimeņu siers! Šogad galdā cel ne tikai skaisti sagrieztu Jāņu vai ķimeņu sieru, bet varbūt pārsteidz līgotājus arī ar kādu neparastāku uzkodu, kuras galvenais elements ir tas pats siers!

Šī būs uzkoda, kuru var ēst tāpat vien, var pievienot klāt maltītei, piemēram, salātiem!

Labākais šajā receptē ir tas, ka šo uzkodu var pagatavot mazāk nekā piecu minūšu laikā! Vienīgi, lai baudītu uzkodu, to laikus nepieciešams pagatavot, jo tai nepieciešams 12 stundas nostāvēties.

Kas šī ir par uzkodu? Garšaugos marinēts Jāņu vai ķimeņu siers!

Lai pagatavotu uzkodu, būs nepieciešams:

  • Jāņu vai ķimeņu siers;
  • eļļa;
  • rozmarīns;
  • čili pipari;
  • sāls;
  • cukurs;
  • kaperi;
  • ķiploks.

Uzkodas pagatavošana ir neticami vienkārša!

Sagrieziet sieru kubiciņos.

Lifehacks.lv

Ņemiet trauku - burciņu, plastmasas trauciņu u.c. Galvenais, lai to pēcāk var cieši noslēgt!

Trauciņa vai burciņas apakšā lieciet daļu rozmarīna, vienu ķiploka daiviņu, nedaudz čili pārslas, kaperus, nedaudz sāli un cukuru.

Lifehacks.lv

Pa virsu garšaugiem un garšvielām beriet sagriezto sieru. Sieram pa virsu kārtojiet nedaudz rozmarīna, čili pārslu, vienu ķiploka daiviņu un kaperus!

Lifehacks.lv

Lejiet trauciņā eļļu! Eļļu nepieciešams tik daudz, lai nosegtu sieru!

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Aizskrūvējiet ciet trauku, sakratiet to, lai garšas sajaucas, un lieciet ledusskapī! Uzkodu varat celt galdā jau pēc 12 stundām!

Lifehacks.lv

Lai lustīga līgošana!

Eksperiments

Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir Jāņu vai ķimeņu siers! Šogad galdā cel ne tikai skaisti sagrieztu Jāņu vai ķimeņu sieru, bet varbūt pārsteidz līgotājus arī ar kādu neparastāku uzkodu, kuras galvenais elements ir tas pats siers!

Svarīgākais