EKSPERIMENTS: ļoti vienkāršs veids, kā izkaltēt rozmarīnu, lai tas saglabātu savu aromātu

© unsplash.com

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Šis ir brīdis, kad daudzi joprojām konservē, sasaldē un kā citādāk cenšas saglabāt dārza labumus ziemai.

Svarīgi šajā brīdi ir neaizmirst ne tikai par dārzeņu, augļu un ogu apstrādi, bet arī aromātisku garšaugu.

Rozmarīns ir viens no aromātiskākajiem garšaugiem. Rozmarīnu var pievienot klāt kā ēdieniem, tā dzērieniem. Lai arī ziemā varētu baudīt gardumus, kuriem klāt pievienots aromātisks rozmarīns, izkaltējiet to.

Lifehacks.lv komanda iesaka pārbaudītu metodi, kā šo garšaugu pavisam vienkārši izkaltēt, lai tas nezaudētu savu aromātu.

Viss, kas jums ir vajadzīgs, ir rozmarīna zariņi, ledusskapis un burciņa.

Lieciet rozmarīna zariņus ledusskapī, nodalījumā, kurš paredzēts dārzeņu uzglabāšanai.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien uz divām nedēļām aizmirst par rozmarīnu ledusskapī. Tas tur pats saviem spēkiem izkaltīs.

Pēc divām nedēļām ņemiet rozmarīna zariņus laukā no ledusskapja vai arī tad, kad garšaugs ir mainījis savu krāsu un ir izkaltis (tas var notikt arī ātrāk vai nedaudz vēlāk par divām nedēļām).

Lifehacks.lv

Noņemiet nost rozmarīna lapiņas no kātiņa un lieciet tās burciņā.

Lifehacks.lv

Secinājumi: vēl vienkārša garšaugu kaltēšanas metode, iespējams, nav. Šādi varat izkaltēt un saglabāt aromātisku rozmarīnu, lai gada drēgnajos mēnešos, gatavotu gardus ēdienus un dzērienus!

Eksperiments

Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.

Svarīgākais