Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.
No svaigiem garšaugiem izdosies pagatavot aromātisku eļļu, kuru pēcāk izmantot gardu ēdienu gatavošanā.
Lai pagatavotu garšaugu eļļu, tieši rozmarīna eļļu, nepieciešamas vien divas sastāvdaļas un aptuveni viena stunda un 15 minūtes.
Sastāvdaļas:
Sākumā nepieciešams mazās rozmarīna lapiņas atdalīt no stingrā kātiņa.
Pēc tam gan eļļu, gan rozmarīnu lieciet katliņā.
Karsējiet katliņā eļļu aptuveni piecas līdz desmit minūtes uz mazas liesmiņas. Svarīgi, lai eļļa nesāktu vārīties, bet karsētos.
Kad pagājis noteiktais laiks, noņemiet katliņu no plīts.
Tagad atliek vien pagaidīt stundu līdz rozmarīns "atdos sevi visu" eļļai jeb ievilksies tā garša.
Pēc stundas izkāsiet eļļu, lai tā būtu tīra no rozmarīna.
Eļļu pildiet slēgtā traukā, piemēram, burciņā.
Eļļu pēc karsēšanas un atdzesēšanas nepieciešams uzglabāt ledusskapī.