EKSPERIMENTS: kā divu minūšu laikā cietu sviestu padarīt mīkstu?

© unsplash.com

Brokastu maizītes, kā brīvdienās, tā arī darba dienu rītos, nav iedomājamas bez sviesta. Lai varētu pagatavot gardas sviestmaizes, sviests no ledusskapja jāizņem laukā laicīgi, citādāk to būs ļoti grūti vai pat neiespējami vienmērīgi uzziest uz maizes.

Nevienam vien noteikti ir gadījies piemirst izņemt sviestu laikus laukā no ledusskapja.

Lai nenāktos palikt bez gardas sviestmaizes, ir pavisam vienkāršs triks, kā divu minūšu laikā akmens cietu sviestu padarīt mīkstu.

Lifehacks.lv

Viss, kas ir nepieciešams, ir tējkanna, ūdens un glāze.

Uzvāriet tējkannā ūdeni.

Verdošo ūdeni ielejiet glāzē. Atstājiet to tur uz minūti.

Lifehacks.lv

Sviestu uzlieciet uz šķīvīša. Izlejiet verdošo ūdeni ārā no glāzes. Glāzi uzlieciet virsū sviestam.

Lifehacks.lv

Paturiet glāzi virs sviesta aptuveni divas minūtes.

Sviests, pateicoties glāzes izdalītajam karstumam, paliks mīksts!

Lifehacks.lv

Eksperiments

Veikalos pieejams plašs klāsts dažāda veida majonēžu. Majonēzi varam gatavot arī mājās paši, tas nemaz nav sarežģīti, dārgi un ļoti laikietilpīgi. Ierasti, gatavojot majonēzes paša spēkiem, receptes vēsta, ka ir jāizmanto jēlas olas. Bet ne šajā gadījumā!

Svarīgākais