EKSPERIMENTS: gatavojam mandarīnu sīrupu

© unsplash.com

Kamēr vēl veikalos pieejami mandarīni, ir laiks, lai gatavotu mandarīnu sīrupu.

Sīrupa pagatavošanai nepieciešamas vien četras sastāvdaļas - mandarīni, ūdens, medus un cukurs!

Ar ko nepieciešams sākt?

1. Nomizojiet piecus mandarīnus.

Lifehacks.lv

2. Lieciet mandarīnus blenderī. Sablendējiet augļus.

Lifehacks.lv

3. Caur sietiņu izkāsiet iegūto augļu masu bļodā. Biezumus varat izmest, būs nepieciešama vien iegūtā mandarīnu sula.

Lifehacks.lv

4. Klāt mandarīnu sulai lejiet 80 mililitrus ūdens, 40 gramus cukura, 85 gramus medus.

Lifehacks.lv

5. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisiet.

Lifehacks.lv

6. Nomazgājiet kārtīgi vienu mandarīnu un sagrieziet to šķēlītēs. Šos mandarīnus nevajag mizot, grieziet šķēlītēs ar visu mizu!

7. Tīrā burkā lieciet mandarīnu šķēlītes.

Lifehacks.lv

8. Pa virsu mandarīnu šķēlītēm lejiet iepriekš pagatavoto sīrupu.

Lifehacks.lv

9. Aizskrūvējiet ciet burku un kārtīgi sakratiet to.

Lifehacks.lv

10. Lieciet sīrupu uz divām līdz trim dienām ledusskapī. Pēc divām dienām jau to varat baudīt.

Mandarīnu sīrupu varat atšķaidīt ar ūdeni, pievienot klāt tējai vai izmantot kokteiļu gatavošanā!

Eksperiments

Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir Jāņu vai ķimeņu siers! Šogad galdā cel ne tikai skaisti sagrieztu Jāņu vai ķimeņu sieru, bet varbūt pārsteidz līgotājus arī ar kādu neparastāku uzkodu, kuras galvenais elements ir tas pats siers!

Svarīgākais