Veikalos pieejams plašs klāsts dažāda veida majonēžu. Majonēzi varam gatavot arī mājās paši, tas nemaz nav sarežģīti, dārgi un ļoti laikietilpīgi. Ierasti, gatavojot majonēzes paša spēkiem, receptes vēsta, ka ir jāizmanto jēlas olas. Bet ne šajā gadījumā!
Pēdējā laikā sociālajos medijos arvien biežāk par sevi liek manīt kāda neparasta recepte. Recepte, kā pagatavot veselīgu majonēzi jeb veselīgāku par ierastajām, izmantojot daudz mazāk eļļas un vārītas olas.
Arī mēs, Lifehacks.lv komanda, nolēmām pamēģināt, kā garšo šī veselīgā majonēze.
Tā tad, lai pagatavotu majonēzi nepieciešams:
Majonēzes pagatavošanā ilgāko laiku prasīs olu izvārīšana un atdzesēšana.
Klāt vārītajām olām lieciet visas pārējās sastāvdaļas.
Ņemiet blederi, sablendējiet visu kopā. Nepieciešams iegūt viendabīgu masu!
Tas arī viss, lieciet majonēzi trauciņā!
Secinājumi: majonēzes pagatavošana bija ātra un vienkārša. Šī majonēze negaršos pēc tādas, kāda nopērkama lielveikalos. Mūsuprāt, šī majonēze vairāk atgādina gardu smēriņu, kuru uzziest uz maizes, nevis, piemēram, majonēzi, kuru izmantot salātu pagatavošanā. Bet tā ir gaumes lieta! Kopumā majonēze izdevās garda un pikanta!