EKSPERIMENTS: gatavojam olīvu tapenādi

© pexels.com

Šoreiz Lifehacks.lv komanda nolēma izmēģināt jaunu recepti, liekot lietā olīvas! Reizēm pēc viesu uzņemšanas paliek pāri dažādas uzkodas, piemēra, olīvas. Lai tās nemētātos ledusskapī un pēc laika nebūtu jāmet ārā, tādējādi izšķērdējot pārtiku, nolēmām izmēģināt recepti, kurai derēs olīvas, kas vientuļi gaida savu pielietojumu ledusskapī!

Gatavosim zaļo olīvu tapenādi.

Bet vispirms noskaidrosim, kas tā tāda tapenāde vispār ir!

Tapenāde, kā liecina pieejamā informācija google, ir pasta, smēriņš jeb biezenis, kura sastāvā ir olīvas, kaperi un reizēm arī anšovi. Vārds "tapenāde" nāk no Francijas, Provansas.

Olīvu tapenādes pagatavošana prasīs vien pāris minūtes. Ir dažādas receptes, kā pagatavot olīvu tapenādi. Bet pamatstāvdaļas ir vienādas! Obligāti nepieciešamas olīvas un kaperi!

Lifehacks.lv

Sastāvdaļas olīvu tapenādes pagatavošanai:

  • 105 grami zaļās olīvas;
  • 1 tējkarote citronu sulas;
  • šķipsniņa rīvētas citronu miziņas;
  • 1 tējkarote kaperu;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 1 šķipsniņa čili pārslu;
  • 1 tējkarote pētersīļu;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • malti melnie pipari un sāls pēc nepieciešamības.

Sāksim gatavot!

Pirmā lieta, ko nepieciešams darīt, ir izspiest sulu no citrona un sarīvēt citrona miziņu nepieciešamajā daudzumā.

Nākamais solis. Bļodā lieciet olīvas. Pirms tam noteciniet nost šķidrumu, kurā tās atrodas.

Klāt olīvām lieciet čili pārslas, kaperus, citronu miziņu. Klāt pielejiet citronu sulu un olīveļļu. Ņemiet vienu ķiploka daiviņu, sarīvējiet to. Tad ņemiet pētersīļus (svaigus vai sasaldētus) un smalki sagrieziet, pievienojiet klāt pārējām sastāvdaļām.

Lifehacks.lv

Pēc tam atliek vien ņemt blenderi. Sablendējiet visu viendabīgā masā. Pagaršojiet iegūto tapenādi, ja nepieciešams pievienojiet tai klāt sāli vai melnos piparus.

Lifehacks.lv

Olīvu tapenāde ir gatava!

Cik ilgi tapenādi pēc pagatavošanas var uzglabāt? Cieši noslēgtā traukā olīvu tapenādi ledusskapī var uzglabāt divas nedēļas!

Kur likt lietā olīvu tapenādi? Olīvu tapenādi var ēst kopā ar grauzdētu maizi, sieru, krekeriem, izmantot kā "mērcīti", likt uz picas, gatavot sviestmaizes un burgerus.

Eksperiments

Šoreiz Lifehacks.lv komanda nolēma izmēģināt jaunu recepti, liekot lietā olīvas! Reizēm pēc viesu uzņemšanas paliek pāri dažādas uzkodas, piemēra, olīvas. Lai tās nemētātos ledusskapī un pēc laika nebūtu jāmet ārā, tādējādi izšķērdējot pārtiku, nolēmām izmēģināt recepti, kurai derēs olīvas, kas vientuļi gaida savu pielietojumu ledusskapī!

Svarīgākais