EKSPERIMENTS: veselīgās ogu pankūkas bez cukura

© unsplash.com

Ja tiek runāts par brīvdienu rītu brokastīm, daudziem prātā "iešaujas" pankūkas. Katrā mājā ir sava īpašā pankūku recepte. Gardās brīvdienu brokastu pankūkas bieži vien satur daudz cukura, kas nodrošina to patīkamo garšu. Taču ir iespēja pagatavot arī gardas un veselīgas pankūkas, neizmantojot cukuru! Kā? Tūlīt uzzināsiet!

Pankūkas var būt arī veselīgas un tās varam ēst biežāk nekā reizi nedēļā, piemēram, svētdienu rītos.

Lai pankūkas padarītu veselīgākas, pirmais solis ir padomāt par pievienotā cukura daudzuma samazināšanu.

Šoreiz Lifehacks.lv komanda nolēma izmēģināt pagatavot veselīgas ogu pankūkas, kurām netiek pievienots klāt cukurs.

Šādu pankūku pagatavošanai nepieciešams:

Lifehacks.lv

  • 150 g ogu (pēc ieskata);
  • viens gatavs banāns;
  • 130 g auzu pārslu;
  • 1 ola;
  • 100 g biezpiena;
  • nedaudz piena.

Pirms mīklas taisīšanas nepieciešams pagatavot miltus. Kā? Ņemiet auzu pārslas un tās sablenderējiet. Šādā veidā iegūsiet auzu miltus.

Pēc tam bļodā sakuliet vienu olu.

Lifehacks.lv

Citā bļodā samīciet ar dakšiņu kopā ogas ar banānu. Pēc tam ogu/augļu masu pievienojiet klāt olai.

Lifehacks.lv

Masai pievienojiet klāt biezpienu. Visu kārtīgi samaisiet.

Lifehacks.lv

Masai pielejiet klāt nedaudz piena un lēnām, maisot pankūku mīklu, pievienojiet klāt auzu miltus.

Lifehacks.lv

Pēc tam uzkarsētā pannā cepiet mazās pankūciņas no abām pusēm!

Lifehacks.lv

Secinājumi: pateicoties banānam un ogu saldumam, pankūkas tiešām izdevās gardas. Pankūku mīkla izdosies visai bieza, no tā nevajag baidīties. Mīklai varat pievienot klāt arī kanēli, tas piedos patīkamu garšu vai izceptās pankūkas nedaudz apbērt ar vaniļas cukuru (nav obligāti). Pankūkas varat baudīt kopā ar savu iemīļotāko ievārījumu, augļiem vai tāpat, bez papildus piedevām!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais