EKSPERIMENTS. Krēmīgais rabarberu biezenis - izcila piedeva it visam!

© unsplash.com

Ir klāt rabarberu pilnbrieds! Tieši tāpēc šis ir ideāls brīdis, lai ne tikai pagatavotu savus iecienītos ēdienus, bet izmēģinātu arī jaunas garšu kombinācijas. Vai esat kādreiz ēdusi rabarberu biezeni?

Gardi skābenais un fantastiski krēmīgais, sulīgais rabarberu biezenis ir ideāls vasaras kārums, kuru vajadzētu pagatavot ikvienam.

Šim biezenim var rast daudzus un dažādus izmantojumus, piemēram, tas labi garšos kopā ar grauzdētu maizi, būs ideāli piemērots kūkām, kēksiņiem, tāpat labi iet kopā ar saldējumu vai cepumiem, vai būs laba piedeva pankūkām, labi garšos kopā ar augļiem vai grieķu jogurtā. Bet tikpat brīnišķīgi tas garšos arī viens pats, bez papildu piedevām.

Sastāvdaļas rabarberu biezeņa pagatavošanai:

  • 150 grami rabarberu;
  • 1 ēdamkarote ūdens;
  • 50 grami cukura;
  • 1 olas;
  • šķipsniņa sāls;
  • 30 grami sviesta;
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura.

Laiks krēma gatavošanai!

1. Nomizojiet un sagrieziet rabarberu kātus ripiņās.

Lifehacks.lv

2. Lieciet rabarberus katliņā, pievienojiet ūdeni.

3. Ieslēdziet plīti un karsējiet rabarberus, tos ik pa laikam apmaisot.

4. Kad rabarberi sākuši vārīties, samaziniet plīts liesmu vai karstumu, lai tie turpina siltumā sautēties. Karstumā sautējiet rabarberus aptuveni astoņas līdz 10 minūtes.

Lifehacks.lv

5. Sablendējiet izvārītos rabarberus.

6. Ļaujiet rabarberu masai atdzist, tad pievienojiet olas, sviestu, cukuru, sāli un visu kārtīgi saputojiet.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

7. Katliņu atkal uzlieciet uz plīts uz vidējas uguns un vāriet masu, nepārtraukti to maisot, līdz rabarberu masa sabiezē un uzvārās.

8. Noņemiet no plīts rabarberu biezeni un iemaisiet tajā vaniļas cukuru.

Rabarberu biezenis ir gatavs! Lai biezenis būtu viendabīgākas, varat pašās beigās to izkāst caur sietiņu.

Lifehacks.lv

! Uzglabājiet biezeni ledusskapī un izlietojiet to divu nedēļu laikā.