EKSPERIMENTS: sāļās karameles jogurts no trim sastāvdaļām

© unsplash.com

Vai zinājāt, ka mājās Grieķu jogurtu vai bezpiedevu jogurtu var pavisam vienkārši pārvērst par sāļās karameles jogurtu? Tam būs nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika tā gatavošanā!

Lai pagatavotu gardo našķi, nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, kuras, visticamākais, jums jau ir mājās.

Ja jums ir pieejamas bezpiedevu vai Grieķu jogurts, tad principā nav nekas, kas jūs atturētu pagatavot šo gardumu.

Papildus jogurtam nepieciešams viens cukurs, sāls un pavisam nedaudz ūdens.

Šis būs ļoti salds un cukura bagāts jogurts, tāpēc, ja ikdienā strikti sekojat līdzi tam, cik daudz cukura patērējat, tad zināt, ka 215 grami jogurta saturēs 15 gramus cukura.

Jogurta pagatavošanai nepieciešams:

  • 215 grami bezpiedevu vai Grieķu jogurta;
  • 15 grami cukurs;
  • šķipsniņa sāls;
  • nedaudz ūdens.

Sāļās karameles jogurta pagatavošana ir pavisam vienkārša.

Beriet pannā cukuru, klāt pievienojiet šķipsniņu sāls un nedaudz ūdens.

Lifehacks.lv

Lieciet pannu uz plīts, kad cukurs ir izkusis un sācis burbuļots, tad nogrieziet plīts liesmiņu uz mazāko. Lēnām maisot, gaidiet, kad cukurs pārtaps karamelē - tas kļūs brūns un sāks sabiezēt.

Lifehacks.lv

Pēc tam lejiet karameli iekšā jogurtā un kārtīgi visu samaisiet.

Lifehacks.lv

Lieciet jogurtu ledusskapī uz stundu, lai tas nedaudz sastingst, jo pielejot tam klāt karsto sāļo karameli, tas var kļūst šķidrāks.

Pēc stundas varat jau baudīt paša gatavoto sāļās karameles jogurtu!

Lifehacks.lv

Secinājumi: Svarīgi pēc karameles pagatavošanas ilgi to neatdzesēt, citādāk tā ātri vien sacietēs un nespēsiet to iemaisīt jogurtā. Ja karamele ir sacietējusi, tad varat to nedaudz "pakausēt" uz pannas, pielejot klāt nedaudz ūdeni.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!